Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: A început a XIX-a ediție a Festivalul ”Toamna Cugireană”. Spectacole, expoziții, târg și multe alte activități

Publicat

14358887_1578125815827188_6420336850445700575_nSâmbătă la Cugir a luat startul un eveniment cu tradiție. Festivalul ”Toamna Cugireană” a ajuns la cea de-a XIX-a ediție și oferă  şi de această dată prilej de voie bună şi relaxare la spectacolule artistice, tradiţionala paradă a portului popular, competiţii sportive, expoziţii de artă şi tehnică militară.

Ca şi anul trecut, majoritatea competiţiilor sportive au început anterior evenimentului, pe Arena Cugir.

Ca noutate, anul acesta cugirenii sunt invitaţi la teatru, atât la Casa de Cultură, cât și la reprezentaţii stradale. Piese de teatru de bună calitate vor fi oferite de cercul Casei de Cultură Cugir și Skepsis din Alba Iulia. Pe tot parcursul festivalului, agentii economici din oraş, producătorii locali, precum și creatorii şi artiști locali își vor expune, în incinta Casei de Cultură Cugir, rodul muncii lor.

Debutul festivalului a fost marcat ca de obicei, prin startul cursei de off-road, sâmbătă de  la ora 10.30, din fața Primăriei Cugir. Pe tot parcursul zilei s-au derulat programe interactive destinate copiilor și tinerilor, culminând seara cu concertul susținut de trupele Just Duty Free, SubCarpați, Cargo.

Duminică, 18 septembrie, va fi tradiţionala paradă a portului popular, pe traseul dinspre partea de sus a orașului, din zona UMC, până în fața primăriei. Aici, fiecare ansamblu participant va face o scurta demonstrație în fața oamenilor prezenți și a oficialităților locale și județene așteptate la festival.

Spectacol folcloric la scenă va începe la ora 13.00 și va fi susținut de Ionela Popa, Daniel Olaru, Raluca Paștiu, Mădălina Cârje, Ansamblurile Ampelum  – Zlatna, Ighielul Ighiu, Vasile Lucaciu Șișești, Câmpul Pâinii – Vinerea, Măgura Codlea, Sveti Nikola – Deta, Mugurelul – Cluj Napoca, Meseșul – Zalău. Vor fi prezenti și Junii Sibiului, cu solistii Nelu Albu, Camelia Cosma Stoiţă, Robert Târnăveanu și Mariana Anghel.

Invitați speciali ai festivalului sunt cunoscuţii și îndrăgiţii solişti de muzică populară, Cornelia și Lupu Rednic. Vor face jonglerii cu foc cei de la Juggling Cluj. Concertele de seară vor fi oferite de artiștii de la Millenium C și Bere Gratis. Focul de artificii va încheia apoteotic seara de duminică și festivalul care ia calea astfel către cel de-al doilea deceniu de existență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax