Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: A început amenajarea zonei pentru „Monumentul Unirii” de la Alba Iulia. Lucrarea va fi gata în noiembrie

Publicat

La jumătata anului în care se sărbătorește Centenarul Marii Uniri se pare că în sfârșit se fac primele lucrări dedicate celor 100 de ani de România. Parcul Unirii din Alba Iulia a intrat în șantier pentru aducerea și montarea Monumentului Unirii.

Cu toate că a fost la un pas să fie pun din nou „la sertare” se pare totuși că la Alba Iulia va exista un Monument care să marcheze cei 100 de ani de „Unire”.  Amenajarea zonei pentru a monta lucrarea sculptorului Buculei a început deja și potrivit autorului, monumentul va fi gata până în luna noiembrie a acestui an

„Lucrarea va fi făcută în fabrică şi o voi transporta, ca pe un lego, in situ, la Alba Iulia. Deja, constructorul poate să se apuce de lucru, pe baza calculelor realizate de domnul Zoltan Kiss, profesor la Cluj-Napoca şi inginer de rezistenţă. Proiectul este desfăşurat şi în 3D şi va fi transmis firmei din Bulgaria. E un aspect al proiectului controlat electronic, astfel încât ştiu oricând cum pot să închei anumite operaţiuni. Acum subcontractăm firma bulgară. Am noroc de faptul că este acolo un inginer-şef român”, a declarat sculptorul Mihai Buculei

Monumentul va avea o înălțime de 22 de metri și o greutate de 1.350 de tone. Prețul contractului este de 10.209.700 lei, TVA inclus. Potrivit contractului, autorul își asumă că monumentul va fi realizat, amplasat și finalizat până la cel târziu 26 noiembrie, la timp pentru festivitățile prin care se vor marca 100 de ani de la Marea Unire, la 1 decembrie 2018.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. mihai

    joi, 21.06.2018 at 09:43

    Tare fain . In loc de parc , verdeata , pomi , racoare, apa ( cat de cat) o sa avem betoane, dale , ciment ( iarasi ciupeste cineva din cascaval )plus o chestie monstruoasa numita monument .
    In fond , pentru cei care doresc vegetatie , exista Retezat-ul , Apusenii … pentru cei care vreau apa exista Delta , litoralul iar pentru cei care doresc racoare exista Aiudul . N’asa ? ( vorba unui tradator celebru ).
    Din parcuri nu prea sare banutul iar studiile cercetatorilor islandezi arata ca Alba Iulia are cel mai curat aer ( dupa Sebes ) din Europa ….

  2. cititor

    joi, 21.06.2018 at 11:50

    La ce foloseste acest monument? Doar la sifonarea unor bani publici!Cu banii cheltuiti pentru monument se puteau face multe alte lucruri mult mai importante pentru orasul acesta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax