Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: A început demolarea clădirilor din incinta vechiului ștrand din Alba Iulia. Planurile primăriei: iaz și piste de biciclete

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat vineri că a început demolarea chioșcurilor vechi din zona fostului ștrand al orașului, care va fi transformat într-un parc. 

Acolo va fi amplasat un iaz ornamental în suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, iar parcul va avea, potrivit primarului, zone verzi care vor include gazon, arbuști și copaci ornamentali, piste de biciclete, parcaje, alei și trotuare, teren de baschet și tenis, terenuri cu aparate fitness, teren de joacă pentru copii, dar și o scenă pentru diverse spectacole.

Ce spune Gabriel Pleșa:

”Primăria Alba Iulia are un proiect de regenerare urbană a zonei fostului Schit încă din 2015. Evident sunt foarte multe DE CE-uri și, sunt convins, mult mai multe explicații pe care cei interesați le-ar putea da.

Importante sunt însă faptele de astăzi: am început extinderea rețelei de iluminat public, către viitorul parc, și lucrările de demolare a tuturor chioșcurilor și construcțiilor lăsate în paragină, care erau un real pericol în cazul unor vânturi puternice inclusiv pentru vecinii din zonă.

Vom face un nou parc și loc de promenadă pentru cei care vor să petreacă timp de calitate în natură, la aer curat, într-o zonă frumoasă a orașului nostru.

Proiectul de „Regenerare spațiu public de agrement-zona Schit Alba Iulia” va dura, conform vechiului studiu de fezabilitate, 12 luni de la începerea lucrărilor.

Vorbim de amenajarea unui iaz ornamental în suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, dar și despre zone verzi care vor include gazon, arbuști și copaci ornamentali, pe lângă piste de biciclete, parcaje, alei și trotuare, teren de baschet și tenis, terenuri cu aparate fitness, teren de joacă pentru copii, dar și o scenă pentru diverse spectacole, astfel încât și artiștii locali să aibă un loc, accesibil, pentru a performa.

Am început demersurile pentru refacerea și upgradarea documentației, acum expirate, și am toată convingerea că la începutul anului viitor vom putea să începem lucrările”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. eu

    vineri, 15.10.2021 at 20:29

    Faceți piste ca astea ne trebuie. Sunt destule. Pentru oameni nu faceți nimic.

  2. Ovidiu

    vineri, 15.10.2021 at 21:47

    La ce călduri sunt acuma,este nevoie de un strand popular în Alba Iulia..Unde să-și poată permite toată lumea din cartier,nu de fițe..
    Oamenii din oraș sunt săraci,faceți ceva pt.ei..o baie populară..pe canicula asta de acum,abia respiri..ce să te mai dai cu bicicleta..și locuri de joacă fără umbră..pentru cine?.Doar să cheltuiți bani..Este păcat să vă bateți joc de oameni după atîția ani de promisiuni..Fă un ștrand popular,nu fi că Hava

  3. kretz

    sâmbătă, 16.10.2021 at 18:02

    abia am scăpat de hava care tăia copacii sa puna pavele si am dat de alt primar care a cazut din copac cand era mic. pt a iesi vara oamenii la promenadă, la locuri de joacă și la piste de role este nevoie de umbră care nu se obtine cu cativa firavi copaci din 10 în 10 metri. dar sigur, de la plantat copaci o dată la 30 de ani nu se obtine atata profit ca de la pavele sau de la pus anual gazon, fertilizat, tuns

  4. dolfi

    duminică, 17.10.2021 at 14:55

    super, acuma „casutele” „bugetarilor amarati” din zona vor avea liniste deplina! Gata cu saracii care pana acu cativa ani ii „deranjau” fonic si vizual!
    Prostimea sa mearga la strand langa fostul stadion olimpic, dupa ce acel strand va fi „plantat” acolo, sa se „relazeze” in zgomotul traficului intens, a prafului si a gazelor de esapament.

    Domnu’ Primar, centura de nord pe cand? piste de biciclete functionale si practice, pentru a incuraja miscarea, deplasarea ecologica si reducerea poluarii?
    Hai ca deja benzina e 7 lei/litru…
    Cand sare de 10 lei/litru, o sa creasca pretul… bicicletelor….

  5. Elena

    duminică, 17.10.2021 at 21:24

    Din pacate am ajuns sa-l regretam pe Hava de care eram satui pana peste cap. Nici noi cetateni ai orasului nu ii impiedicam sa faca prostii, stim sa comentam pe retelele de socializare si in rest nimic. Prostimea trebuie sa mearga la strandul bogatasilor, aia sa se umple de bani. Numai capitala de judet nu are un strand popular, restul oraselor din judet cam au.

  6. Bani publici

    luni, 18.10.2021 at 14:19

    Se fac investitii mari acolo unde nu prea era nevoie , era suficient de o curatenie, plantare de copaci si alei. Avem multe zone in oras care ar merita cel putin aceeasi atentie . Să nu uităm ca trec 2 rauri in apropierea orasului ce ar putea fi amenajate ca zona de agrement la fel de bine de primărie, nu date în concesiune vreunui privat . Acolo pe cand ? Nu v-ar plăcea să vă plimbati cu copii intr-o zona mai putin poluată ? Si oamenii de la periferia orasului platesc taxe si impozite de intravilan.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax