Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: A început „inspecția” pentru punerea în valoare a vestigiilor din Cetate. Lucrările costă 16 milioane de lei

Publicat

La câteva zile după semnarea contractului de punere în valoare a vestigiilor arheologice descoperite pe perioada executării lucrărilor în Cetatea Alba Carolina, au început primele inspecții la fața locului. Lucrările vor începe cu cercetări arheologice, continuă cu restaurarea elementelor drumului roman, realizarea unui sistem de protecţie a vestigiilor și instalarea unui sistem de iluminat artistic, mobilier urban, panouri informative şi instalaţii edilitare. Perioada de execuție este 8 luni.

Licitația a fost câștigată de patru firme asociate: “Lăncrănjan Franchini” SRL, “Corint” SRL, “General Game” SRL şi  “Grup Corint”, dintre care ultimele trei au acționari comuni. Valoarea estimată de către Primărie, înainte de licitaţie, a fost de 23.000.000 lei, iar valoarea contractului după licitaţie este de 16.507.213 lei.

Vestigiile prevăzute pentru a fi puse în valoare sunt situl roman Principia, situat în actuala Piaţă a Cetăţii, zidul medieval din zona clădirii Ierihon și drumul roman “Via Principalis” din zona străzii Mihai Viteazul.

Prima operațiune ce va fi demarată este cercetarea arheologică. În continuare, lucrările vor consta în conservarea, reîntregirea şi restaurarea elementelor drumului roman, realizarea unui sistem de protecţie a vestigiilor, după care va fi i nstalat un sistem de iluminat artistic, mobilier urban, panouri informative şi instalaţii edilitare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toma

    luni, 24.06.2013 at 12:29

    De ce nu / pe cind, si cel mai important monument orasului Alba Iulia, chiar al Transilvaniei, Biserica de rit bizantin ( Biserica sfintului Ierotei ) descoperita la vest – 24 m – de Catedrala Romano-Catolica, biserica ce atesta fara drept de tagada existenta romanilor pe acest teritoriu, inca din cele mai vechi timpuri ?

    https://www.dacoromania-alba.ro/nr55/adevarul_istoric_alba_iulia.htm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax