Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: A nins și la Cugir. Cum au acționat autoritățile pentru deszăpezirea drumurilor din oraș și împrejurimi

Publicat

Iarna și-a intrat în drepturi și la Cugir. A nins în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar orașul a fost acoperit cu un strat de zăpadă de 5-6 centimetri. Prilej de bucurie pentru cei mici și de acțiune pentru autorități.

Primăria orașului Cugir a activat comandamentul de iarnă, iar utilajele de deszăpezire au fost scoase pe străzi, a declarat viceprimarul orașului Cugir, Călin Furdui.

Potrivit acestuia, autoritățiile locale dispun de materiale antideparante necesare (sare, nisip, combinație sare și nisip – depozitate în cadrul unității din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cugir).

Reprezentanții administrației locale au intervenit de la ora 1.00, cu un tractor cu dispozitiv de împrăştiere a materialului antiderapant, un buldoexcavator cu lamă pentru înlăturarea zăpezii, un autocamion unimog dotat cu lamă şi dispozitiv de împrăştiere.

Echipajele au acționat atât pe arterele principale și secundare de circulație din oraș, cât și pe DJ 704 spre DN 7 (Șibot) – Vinerea – Cugir și retur, pentru a se facilita buna deplasare a autovehiculelor.

Lucrătorii din cadrul SVSU Cugir mai sunt pregătiți să intervină în caz de nevoie și cu generatoare electrice, fasonatoare mecanice necesare tăierii arborilor care ar putea cădea din cauza fenomenelor meteo.

Duminică, în jurul amiezii, nu erau drumuri închise sau restricționate din cauza condițiilor meteorologice.

Nu au fost semnalate probleme de acces în cătunele din zona montană a orașului Cugir.

Autoritatea locală face apel la toți cei responsabili (asociații de proprietari, agenți economici , persoane fizice și juridice) să îşi asume obligaţia de a curăţa aleile şi trotuarele din faţa blocurilor sau a sediilor de firmă, precum şi să înlăture posibilii ţurțuri de gheaţă formaţi, care ar putea reprezenta un real pericol.

Autoritățiile locale fac apel și la conducătorii să fie înțelegători cu echipele și utilajele de deszăpezire să nu parcheze mașinile pe partea carosabilă pentru că blochează utilajele de deszăpezire să intervină eficient pentru îndepărtarea zăpezii.

Oamenii legii vin și eu sfaturi utile, pentru a se preveni evenimentele nedorite din trafic.

Astfel, pentru a preîntâmpina producerea de evenimente rutiere, polițiștii recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Având în vedere faptul că în această perioadă este posibil ca temporar partea carosabilă să fie acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Polițiștii reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax