Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: A şaptea duminică de protest împotriva proiectului RMGC. Peste 300 de oameni au ieşit în stradă, la Alba Iulia şi Cîmpeni

Publicat

Peste 300 de oameni s-au strâns în Alba Iulia şi Cîmpeni, pentru a şaptea duminică de protest împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Au continuat să transmită aceleaşi mesaje deja cunoscute, de „salvare a Roşiei Montane” şi împotriva companiei RMGC, care doreşte să facă investiţia pentru exploatarea aurului în Munţii Apuseni. Dacă la Cîmpeni au venit la protest peste 250 de oameni din localităţile de pe Valea Arieşului, la Alba Iulia au ieşit pe străzi aproximativ 60 de manifestanţi.

La Alba Iulia, protestatarii s-au adunat în zona Cinema „Dacia” şi au continuat pe mai multe străzi din cartierul Cetate. La Cîmpeni, după circa o oră de protest în faţa statuii lui Avram Iancu, oamenii au pornit într-un marş prin oraş.

Protestatarii au purtat steaguri tricolore, pancarte cu mesaje ca „Salvaţi Roşia Montană”, „Uniţi, salvăm Munţii Apuseni” şi s-au manifestat zgomotos.

Ambele manifestări au început în jurul orei 17.00. Măsurile de ordine şi siguranţă pe timpul acţiunilor de protest au fost asigurate de jandarmi.

UPDATE:

La Alba Iulia protestele împotriva proiectului minier de la Roşia Montană au continuat şi în această duminică. În cea de-a şaptea săptămână de scandări, mesajele sunt aceleaşi, „Vrem natură, nu cianură!”, „Zi de luptă pentru Roşia Montană!”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, dar oamenii din ce în ce mai puţini, aproximativ 60, luând în calcul că la primul protest au participat 250 de oameni. Pentru că feedback-ul albaiulienilor este unul de nepăsare, protestatarii au încercat şi alt mod de manifestare, au distribuit aproximativ 2.000 de ziare, în cutiile poştale de la blocuri şi de la case. Organizatorii manifestației au anunțat că sâmbătă, 19 octombrie, va avea loc un nou miting la Cîmpeni şi  duminică, 20 octombrie, la Alba Iulia.

Pentru că s-au ”săturat să fie trataţi cu nedreptate” de albaiulienii care, după şapte săptămâni de protest, refuză să iasă în stradă în număr mare, manifestanţii au hotărât ca duminică să scurteze traseul şi să încerce un alt mod de „trezire la realitate”. Astfel că după ce au coborât pe Bulevardul Transilvaniei, au continuat cu strada Vasile Goldiş şi au ajuns din nou în faţa Cinematografului „Dacia”, aceştia au hotărât să împartă un ziar-manifest al campaniei „Salvaţi Roşia Montană”. Astfel că albaiulienii au ocazia să citească mai multe despre manifestările din Munţii Apuseni, dar şi de la Bucureşti.

sursa foto protest Cîmpeni: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. nicoleta

    marți, 29.10.2013 at 12:54

    Vrem minerit vrem locuri de munca la noi acasa .Tara are nevoie de acest proiect are nevoie de minerit de locuri de munca . Proiectul de la Roşia Montană este unul dintre proiectele cu un impact semnificativ pentru sectorul construcţiilor, de lansarea acestui obiectiv investiţional fiind legate şi speranţele Patronatului

  2. Vasile Brascovita

    luni, 25.11.2013 at 14:06

    platiti de Soros, manipulati de Utiu

  3. Marcel

    miercuri, 27.11.2013 at 19:08

    Rosia Montana are nevoie de locuri de munca,vrem minerit

  4. Raul

    joi, 28.11.2013 at 12:36

    Vrem minerit la Rosia Montana

  5. Alex

    joi, 28.11.2013 at 12:38

    Principalul punct forte al proiectului este faptul ca vom genera cateva mii de locuri de munca, intr-o zona unde somajul este 80%, intr-o zona din care pleaca oameni

  6. Edy Sarbu

    joi, 28.11.2013 at 20:33

    Sprijinirea și încurajarea investițiilor care genereaza locuri de muncă și creștere economică ar trebui să fie una dintre prioritățile statului român, iar proiectul Roșia Montană poate fi cea mai importantă investiție din țara noastră, prin anvergura și efectele sale în economie.

  7. Mihai Tomita

    vineri, 06.12.2013 at 00:23

    Dacă i-am întreba pe „împotriviști” ce știu despre Roșia Montană și istoria mineritului în Apuseni probabil că s-ar lăsa tăcerea. Noi știm bine însă ce ne dorim, vrem locuri de muncă și un viitor mai bun pentru familiile noastre.

  8. Robi Raicu

    vineri, 13.12.2013 at 15:51

    Ne dorim repornirea mineritului pentru că ne aduce locuri de muncă și pune o pâine pe masa localnicilor, pentru a-și creşte copiii liniștiți, ca odinioară. Comunitatea noastră are nevoie de minerit!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax