Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: A șasea ediție a Festivalului Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”, la Școala „Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

Tradiția și cultura românească s-au întâlnit joi la Școala „Avram Iancu” din Alba Iulia. Aceasta a găzduit a șasea ediție a Festivalului Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare ,,La Porţile Apusenilor”. Elevi din Alba, Mureş, Sibiu Hunedoara, Maramureş şi Harghita au demonstrat că obiceiurile nu sunt uitate.

Participanţii au avut ocazia să îşi pună în valoare talentul, măiestria artistică şi creativitatea în cadrul celor patru secţiuni ale festivalului, care se desfăşoară la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu”: secţiunea de reţete culinare tradiţionale ,,Reţetarul bunicii’’, secţiunea de obiceiuri şi tradiţii ,,Din lada de zestre a neamului’’, secţiunea ,, Tradiţii şi obiceiuri oglindite în arta plastică’’ şi secţiunea de afişe ,,Promovăm tradiţia – ea ne defineşte !”

Festivalul este o manifestare de amploare, care a reunit peste 150 de elevi din mai multe zone etnofolclorice ale ţării: Alba, Mureş, Sibiu, Hunedoara, Maramureş, Harghita.

La această ediţie au fost invitați să participe şi elevii claselor de meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”. Obiectele tradiţionale lucrate manual de micii artizani de la clasele de pictură, ceramică, olărit, icoane pe sticlă, ţesături vor face obiectul unei expoziţii amenajate în curtea şcolii.

Premiile ce vor fi oferite câştigătorilor, la ora 15.00, după terminarea probelor vor consta în materialele promoţionale (mape, cărţi, pliante, broşuri, obiecte de artizanat etc.) sunt asigurate de Consiliul Judeţean Alba, precum şi de sponsorii care susţin realizarea acestui festival.

„Acest tip de manifestare ar trebui să se regăsească în preocupările elevilor şi dascălilor din fiecare şcoală ca un mijloc de cunoaştere de sine şi, în acelaşi timp, ca un mod de a perpetua bogăţia spirituală a neamului românesc”, a afirmat Elena Ignat, directorul şcolii organizatoare.

La evenimentul de deschidere au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Alba, Primăriei Alba Iulia, Centrului de Cultură „Augustin Bena”, Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax