Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: A treia manifestaţie pentru „salvarea Roşiei Montane”, la Câmpeni

Publicat

Un grup de aproximativ 300 de persoane continuă acţiunile de protest la Câmpeni, pentru „salvarea Roşiei Montane şi a Munţilor Apuseni”. Oamenii s-au strâns în centrul oraşului, marţi, începând cu ora 14.00, „înarmaţi” cu steaguri şi pancarte.

UPDATE: Protestul este organizat de Asociaţia „Pro Munţii Apuseni”, înfiinţată recent pentru desfăşurarea manifestărilor împotriva exploatării aurului în zonă de către companii străine. Daniel Burz, profesor de liceu în Cîmpeni, reprezentantul asociaţiei, a declarat pentru Alba24 că scopul protestului este „oprirea proiectului de lege privind şi a oricărei iniţiative guvernamentale care va permite RMGC sau oricărei alte companii străine să exploateze masiv aur în Munţii Apuseni, prin tehnologii pe bază de cianuri”. Acesta a estimat că la manifestaţie participă aproximativ 500 de oameni din Câmpeni şi localităţile apropiate, dar şi din Cluj.

Este a treia zi în care manifestanţii s-au strâns pentru a protesta împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, în condiţiile în care birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis, astăzi, formarea comisiei speciale cu 21 de membri, pentru analizarea proiectului de lege privind exploatarea aurului în Alba.

Manifestaţia are autorizare pentru desfăşurare, până la sfârşitul anului, pentru locaţia din zona bustului lui Avram Iancu din Cîmpeni.

Măsurile de ordine şi siguranţă pe parcursul protestului sunt asigurate de echipaje de jandarmi.

De asemenea, reamintim că protestul minerilor de la Roşia Montană în subteran, pentru sprijinul proiectului minier s-a încheiat duminică seara, odată cu vizita premierului în zonă.

Sursa foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. cristian

    marți, 17.09.2013 at 17:19

    FELCITARI ADEVARATILOR MOTI!
    Acestia sunt oamenii cu adevarat reprezentativi pentru Apuseni! Acestia, care nu au cedat coruptiei generalizate practicata de RMGC in toate localitatile din zona.
    Bravo Campeni!

  2. Vincent

    miercuri, 18.09.2013 at 10:24

    Astia nu-s din-aia adusi cu autocarele de te miri de unde.

  3. Rusu Mirel

    luni, 18.11.2013 at 17:17

    Corect VINCENT! Majoritatea sunt platiti de catre patroni sau chiar amenintati pentru a face manifestatii impotriva proiectului de la ROSIA MONTANA. RUSINE!!
    IN ROSIA MONTANA SE VREA MINERIT!!

  4. Tudor Pop

    marți, 26.11.2013 at 00:12

    Proiectul RMP este cel mai mare proiect aurifer nedezvoltat. Deci este cel mai mare zacamant de acest tip nedezvoltat din lume. Romania, daca dezvolta acest proiect, devine principalul exportator de aur din UE. Toata UE produce astazi undeva la 14 tone, 15 tone de aur. Noi daca pornim doar mina de la Rosia Montana producem la fel cat produce toata UE, undeva la 13-14 tone de aur pe an.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax