Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Absolvenții Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”, în „febra” examenului de Bacalaureat. Și elevii din clasele a X-a și a XI-a susțin testări

Publicat

DSCN0189 Absolvenții Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” au luat startul examenului maturității, Bacalaureatul. De asemenea, în perioana 8-11 iunie și elevii claselor a X-a și a XI-a trec prin „febra” testărilor la  matematică, fizică, limba română și limba engleză și la evaluarea fizică la sport. Aceste teste finale fac parte din activitatea internă de evaluare continuă a procesului instructiv-educativ din colegiu.

Tratat cu maximă seriozitate și responsabilitate de către absolvenții Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”, examenul de Bacalaureat este ultima etapă importantă din colegiul pe care l-au urmat timp de patru ani și sunt convinși că eforturile lor din acești ani se vor materializa în rezultatele bacalaureatului.

BACALAUREAT 2015. CALENDARUL EXAMENELOR şi modele de SUBIECTE actualizate de Ministerul Educaţiei.

Citește și BACALAUREAT 2015: Examenul a început cu proba orală la Limba română. Peste 3000 de elevi din Alba, testaţi în 13 centre din judeţ

Pe ultima sută de metri, absolvenții mai discută, mai aruncă o privire prin manuale, cursuri, își împărtășesc emoțiile și așteaptă, cuminți, să intre în examen. Emoțiile se mai risipesc după ce au tras biletul și se așază în bancă spre a-l putea studia. Sunt obișnuiți deja cu stilul examenului, prin simulările și testele pe care le-au susținut de-a lungul anului, și sunt convinși că se vor descurca le fel de bine.

DSCN0209 Și elevii claselor a X-a și a XI-a participă în perioada 8-11 iunie, la testarea cunoștințelor la disciplinele matematică, fizică, limba română și limba engleză și la evaluarea fizică la sport. Aceste teste finale fac parte din activitatea internă de evaluare continuă a procesului instructiv-educativ din colegiu.

Disciplinele care fac obiectul acestor verificări sunt materii de bază atât la examenul de bacalaureat, cât, mai ales, la cel de admitere în academiile categoriilor de forțe.

Pentru că, așa cum spunea Dimitrie Cantemir, ,,pierderea vremii bune este sămânța vremurilor rele”, o pregătire riguroasă și eficientă pentru examenele finale se face pe parcursul celor patru ani de colegiu militar.

Eficacitatea acestor demersuri a fost dovedită, an de an, de rezultatele obținute de absolvenții noștri la bacalaureat și admiterea în învățământul militar superior.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax