Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Absolvenţii promoţiei 2003 la HCC, liceeni pentru încă o zi. Vezi primele impresii de la întâlnirea de 10 ani

Publicat

Vineri, la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia s-a strigat catalogul pentru aproximativ 300 de elevi ai promoției 1999-2003. La întâlnirea de zece ani au participat 11 clase, de la A la K. Și cum te pierzi în litere și până le numeri, clasa K a fost una singură în tot județul Alba, iar cu această generație s-a și încheiat. Cu zâmbetul până la urechi, în lacrimi sau pur și simplu bucuroși că se revăd după atâția ani, elevii au răspuns „prezent”, când și-au auzit numele strigat de diriginta sau dirigintele care timp de patru ani le-au fost alături.

După ani și ani s-au reîntors în băncile claselor unde s-au văzut pentru prima dată și unde au înfiripat prietenii, care durează o viață. La Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” a sunat clopoțelul de intrare în clase pentru clasele de la A la K, iar elevii nu au „chiulit”, asta pentru că s-a ținut ora de dirigenție după 10 ani de la terminarea liceului. Și-au amintit cum a fost prima zi de școală, prima întâlnire cu diriginta sau dirigintele, prima notă proastă sau prima iubire, astfel și-au dat seama că „epoca” liceului a fost un început pentru multe lucruri care au rămas parte din viața lor.

Aproximativ 300 de foști elevi de la HCC s-au prezentat la reuniunea pe care probabil au planificat-o în seara balului de clasa a XII-a. Atunci poate a fost și singurul loc unde unii dintre ei s-au văzut ultima oară, asta pentru că anii i-a purtat peste țări și mări sau poate mai aproape, dar destinul a făcut în așa fel încât să se revadă numai după 10 ani. Ani în care s-au maturizat, și-au făcut o carieră, au o familie sau poate încă își mai trăiesc tinerețea, care trece văzând cu ochii.

Tinerii își vor mai aminti de scumpii „ani de aur” și la petrecerea care au organizat-o atât pentru ei cât și pentru profesorii care le-au mai dat câte o notă proastă sau le-au pus o absență, ca să nu fie uitați așa ușor. Petrecerea are loc într-o locație selectă din Alba Iulia, iar de atmosferă se ocupă un band, care va cânta live pentru promoția 1999-2003.

Pentru că acum 10 ani nu știau cum vor arăta sau ce vor face cu viitorul lor, promoția 1999-2003 a și imortalizat momentul, pe care probabil îl vor retrăi peste alți zeci de ani.

Camelia TOMA

Foto: Vali Ciontea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax