Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident cu pagube în Sebeș. Un șofer și-a distrus mașina și a dărâmat chioșcurile din centrul orașului


Publicat

accidnet sebes

Chioșcurile din stația de autobuz din centrul municipiului Sebeș au fost distruse vineri noaptea în urma unui accident rutier. Un șofer a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina în structura de metal. Atât autoturismul cât și chioșcul au fost distruse.

Potrivit IPJ Alba, accidentul nu a fost raportat, cel mai probabil nu s-a soldat cu persoane rănite.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  BLAJ

  Comunicat de presă PNL: Echipa mea pentru Consiliul Local Blaj! Mergeți cu Rotar și Blajul va fi bine

  Publicat

  Blajul și echipa formată din Blăjeni, Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului, și lista de consilieri ai Partidului Național Liberal (PNL) în Consiliul Local Blaj pot rămâne un model de bune practici în administrația publică locală pentru că împreună am arătat că formăm o comunitate în care se pot realiza mari proiecte de dezvoltare!

  Vă prezint echipa de consilieri locali pe care o propun pentru Blaj, oameni cu abilități dovedite în administrație, oameni pregătiți profesional și cu atitudine morală demnă de Blaj!

  Sunt convins că parteneriatul: Blăjeni – Primar – Consiliul Local Blaj va funcționa la turație maximă și în mandatul 2020 -2024!

  1. ROTAR GHEORGHE VALENTIN
  Economist, Primar – Primăria Municipiului Blaj

  2. MUREȘAN LIVIA
  Profesor, Viceprimar – Primăria Municipiului Blaj

  3. BALU NICOLAE DAN
  Profesor educație fizică și sport – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

  4. NEMEȚI MIHAI
  Medic specialist chirurgie cardiovasculară – Spitalul Municipal Blaj

  5. PRIPON HOREA IOSIF
  Medic primar obstetrică-ginecologie, Șef Secție Obstetrică – Ginecologie Spitalul Municipal Blaj

  6. STOICA TUDOR CĂTĂLIN
  Inginer, Inginer producție – SC Bosch Automotive SRL Blaj

  7. NICUȘAN CLAUDIU ȘTEFAN
  Teolog, Administrator – SC Mitromedia SRL Blaj, Șef Birou Dezvoltare Strategică – Curia Arhiepiscopiei Majore

  8. MOLDOVEANU PUIU VASILE
  Inginer – Departament Proiectare IAMU SA Blaj

  9. POPA MARIA LILIANA
  Profesor învățământ primar – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

  10. FRĂȚILĂ IOAN BOGDAN
  Cântăreț bisericesc – Biserica Ortodoxă Tiur

  11. HANDREA ALEXANDRU
  Lucrător gestionar – Întreprindere Individuală Mănărade

  12. ZEDLER MIHAI
  Economist în Management, Consilier economist Departament Achiziții Indirecte – SC Bosch Automotive SRL Blaj

  13. SIDERAȘ ALEXANDRU
  Jurist, Pensionar

  14. DAMIAN AUGUSTIN AUROL
  Profesor educație fizică și sport, Director – Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj

  15. IUGA MARCEL
  Impiegat mișcare, Expert securitate și sănătate în muncă – SC AKTOR STA

  16. ROTARU EUGEN MIRCEA
  Profesor legislație/instructor – SC Rotaria Impex SRL Blaj

  17. MARCU ANA
  Profesor limba și literatura română, Director adjunct – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

  18. FRĂȚILĂ LILIANA EUFIMIA
  Inginer, Impiegat mișcare Stația CFR Copșa Mică

  19. BAN GHEORGHE
  Contabil, Pensionar

  20. BOGDAN VASILE
  Inginer – SC Prenis SRL Blaj

  21. CLEJA IOAN
  Medic veterinar – SC Blackie Vet SRL Blaj

  22. SINEA SILVIU SIMION
  Jurist, Pensionar

  23. TOMOTAȘ VALERIA CRISTINA
  Profesor științe socio-umane – Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj

  24. TODEASĂ VIRGIL
  Profesor educație fizică și sport, Pensionar

  Aveți încredere că noi împreună, Blăjeni, Gheorghe Valentin Rotar și Consiliul Local Blaj, formăm echipa câștigătoare și vă îndemn ca la alegerile locale, pe 27 septembrie 2020: să mergeți cu Rotar și… Blajul va fi bine!

  Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ABRUD

  Decizie majoră în Parlamentul European, de care pot beneficia locuitorii din Apuseni. Bani pentru proiectele de gaze naturale

  Publicat

  Parlamentul European a votat un amendament crucial pentru România, legat de modul în care țara noastră poate folosi banii europeni din Fondul pentru tranziție justă, adică bugetul special dedicat modernizării industriei poluatoare în vederea aplicării politicii ecologiste Green Deal. Acest lucru este foarte important pentru o mare parte a județului Alba: zona Munților Apuseni. 

  Un amendament inițiat de mai mulți europarlamentari români din Renew prevede că acești bani vor putea fi folosiți și pentru finanțarea unor proiecte bazate pe gazele naturale în regiunile care se bazează acum pe extracția de cărbune, potrivit G4Media.ro.

  În plus, Parlamentul European a votat și creșterea sumei alocate României, de la alocarea inițială propusă de Comisia Europeană de 1,7 miliarde de euro la 3,5 miliarde de euro.

  Pentru România, unul dintre marile obiective este să convingă UE să accepte gazul ca soluție de tranziție către atingerea obiectivelor cuprinse în Green Deal.

  Altfel spus, să accepte utilizarea fondurilor europene pentru investiții în tehnologizarea centralelor care produc energie pe bază de cărbune sau petrol și adaptarea lor la gaz.

  În Alba, 22 de administrații locale ((orașele Cîmpeni, Abrud și Baia de Arieș și comunele Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Gârda de Sus, Horea, Lupșa, Mogoș, Ocoliș, Poiana Vadului, Poșaga, Roșia Montană, Sălciua, Scărișoara, Sohodol, Vadu Moților și Vidra) s-au asociat pentru a avea mai multe șanse în discuțiile cu Guvernul și cu reprezentanții furnizorului. Introducerea gazului metan în gospodării ar putea dura câțiva ani, asta dacă se va face.

  De la înființare, asociația a avut mai multe întâlniri la care au participa și primarii din zonă și a purtat o corespondeță cu Guvernul și cu furnizorii de gaze.

  Un alt pas este o lege al cărei inițiator e deputatul PNL de Alba, Florin Roman și care presupune ca ADR Centru și Investiții Teritoriale Integrate (ITI) Moții Țara de Piatră să devină Autorități de Management pilot în absorbția fondurilor europene, în perioada de alocare 2021-2027.

  Legea a fost promulgată de președinte.

  Asta înseamnă că fondurile europene (inclusiv cele din Green Deal) vor fi accesate mult mai facil, iar prioritizarea se face de la nivelul celor cinci județe care au în componență Munții Apuseni.

  Problema introducerii gazului metan în Munții Apuseni a fost mult timp și pe agenda reprezentanților PSD, printre care Ioan Dîrzu și Călin Andreș (actualul primar din Câmpeni).

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ACTUALITATE

  Cea mai familiară voce de televiziune nu se va mai auzi la ProTV. Bebe Cotimanis a plecat la Prima, după 25 de ani

  Publicat

  Cea mai familiară voce de televiziune din România a părăsit Pro TV.

  După 25 de ani în care a fost vocea Pro TV, Bebe Cotimanis se desparte de televiziunea care l-a consacrat, iar din 5 octombrie se va auzi la Prima TV.

  Actorul Bebe Cotimanis va fi voice-over și la celelalte televiziuni sportive ale grupului Clever Media – Look Plus, Look Sport, Look Sport 2, Look Sport 3 și Look 4K, toate deținute de omul de afaceri Adrian Tomșa.

  Pe lângă voice-over de televiziune, Constantin (Bebe) Cotimanis este un actor foarte prolific și a jucat în filme, seriale și spectacole de teatru.

  Foto: Facebook Bebe Cotimanis

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  Un alegător VA PUTEA VOTA la alegerile locale, chiar dacă sistemul informatic semnalează că a mai votat o dată. Decizie a BEC

  Publicat

  Noi reglemetări care complică procesul electoral. Biroul Electoral Central (BEC) a decis că o persoană poate vota, chiar dacă sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează că persoana respectivă a mai votat deja.

  Potrivit unei hotărâri a BEC, informaţiile care apar în sistem sunt verificate de către preşedintele secţiei de votare cu preşedinte secţiei de vot unde figurează că ar mai fi votat persoana.

  Vezi și TOATE școlile vor fi închise timp de trei zile, înainte și după alegeri. Cursurile se fac online, părinții pot cere zile libere plătite

  Dacă în dreptul numelui alegătorului nu apare nici o semnătură, acesta este lăsat să voteze.

  Dacă apare vreo semnătură, persoana respectivă poate vota, dar trebuie să completeze un proces verbal şi i se aduce la cunoştinţă că este pasibil de fraudă la vot, infracţiune care se pedepseşte cu cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

  BEC a decis, vineri, care este procedura care trebuie urmată în cazul unui alegător în dreptul căruia apare o semnalare în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

  Dacă în momentul în care se introduce CNP-ul alegătorului în sistem apare o alertă că acesta ar mai fi votat la o altă secţie de votare, preşedintele secţiei de votare trebuie să-i aducă la cunoştinţă acest aspect şi să-i atragă atenţia că este pasibil de fraudă la vot, infracţiune care se pedepseşte cu cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

  În cazul în care alegătorul insistă să voteze, preşedintele secţiei de votare trebuie să sune la secţia de votare unde apare că ar mai fi votat persoana respectivă.

  Dacă preşedintele secţiei de votare unde apare că ar mai fi votat alegptorul respectiv afirmă că în dreptul numelui alegătorului nu apare nicio semnătură, acesta este lăsat să voteze.

  Surse: G4Media.ro, News.ro

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate