Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ACCIDENT în sensul giratoriu din centrul oraşului la Alba Iulia. Două maşini lovite, după neacordare de prioritate

Publicat

accident giratoriu_6 Un nou accident rutier s-a produs luni, în jurul amiezii, în sensul giratoriu din centrul oraşului Alba Iulia, la intersecţia străzilor Ardealului – Calea Moţilor – Tudor Vladimirescu – Avram Iancu.

Două maşini au fost avariate, după ce unul dintre şoferi nu a acordat prioritate. Nu au fost persoane rănite, însă astfel de accidente au mai fost sesizate în zona modernizată din oraş, şoferii fiind avertizaţi să respecte regulile de circulaţie.

În accidentul de luni au fost implicate două autoturisme, un Volkswagen Golf break şi un Opel Corsa. A fost soluţionat drept tamponare, astfel încât nu a fost nevoie de implicarea poliţiştilor.

Reamintim că în sensul giratoriu, cu două benzi, dirijarea circulaţiei se face şi cu semafoare pentru pietoni. În această zonă s-au produs mai multe evenimente rutiere, de la intrarea în funcţiune a sensului giratoriu, în acest an. AICI, unul dintre exemple.

Din „experienţa” participanţilor la trafic, pe lângă faptul că şoferii trebuie să ţină cont şi de culoarea semafoarelor, dar şi de prioritatea de intrare în sensul giratoriu, majoritatea celor care circulă dinspre strada Ardealului, de exemplu, sunt „derutaţi” de intrarea maşinilor în intersecţie pe prima bandă, la coborârea de pe Calea Moţilor spre strada Avram Iancu. Unii şoferi nu dau prioritate pentru că „presupun” că aceia încadraţi pe prima bandă virează la dreapta, fără să mai intre în sensul giratoriu. În aceste cazuri, „răbdarea” şi conducerea preventivă poate preveni accidentele, pentru a nu se ajunge la evenimente rutiere nedorite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Raul89

    luni, 07.03.2016 at 14:54

    Vina apartine SEMAFOARELOR ca aveau verde toate ! si cine a cerut sa fie montate

    Intr-un giratoriu nu poate fi semafoare !

  2. Lunetistul

    luni, 07.03.2016 at 21:28

    Da, prostii presupun, soferii doar se joaca intr.o asemenea intersectie. E greu cand nu se cunoaste modalitatea de semnalizare la intrare/iesire din giratoriu si la cine are prioritate. Odata la 10 ani,ar trebui facuta reexaminare obligatorie. Multi ingramaditi circula pe sosele,fara sa aiba habar de ce se intampla in jutul lor. Vina apartine si instructorilor,care debiteaza pe banda rulanta non conducatori auto.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax