Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: ACCIDENT pe DN1, la ieşirea din Teiuş spre Aiud. Patru maşini lovite şi circulaţie îngreunată

Publicat

accident touran iveco teius Un accident rutier s-a petrecut duminică după-amiaza pe DN1, între Teiuş şi Aiud. Circulaţia a fost îngreunată în zonă, timp de peste o oră.

În accident au fost implicate trei autoturisme, un Volkswagen Touran înmatriculat în Alba, un Peugeot 407 cu numere de Cluj şi un Ford Fiesta, dar şi o camionetă Iveco, cu numere de Sălaj.

Circulaţia în zonă s-a desfăşurat cu dificultate, alternativ, pe un sens, până la eliberarea carosabilului.

Potrivit Poliţiei, în accident au fost implicate patru maşini, o sigură persoană fiind rănită uşor.

UPDATE: Accidentul a fost anunţat la poliţie la ora 16.29. Din cercetările de la faţa locului, s-a stabilit că T.H.J.L., un bărbat de 47 de ani Cluj Napoca, aflat la volanul autoturismului Peugeot 407, în timp ce circula dinspre Teiuş spre Aiud, nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autoturismul care circula în faţa sa, Volkswagen-ul Touran condus de N.C.I., de 51 de ani din Ocna Mureş. L-a lovit şi proiectat în Fordul Fiesta, care circula pe acelaşi sens, condus de Z.O.C. (53 de ani), din Cluj-Napoca.

În urma impactului, Volkswagen-ul a ricoşat pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu autoutilitara Iveco, condusă de P.A.V. un tânăr de 19 ani din judeţul Sălaj.

În urma accidentului, a fost rănită o femeie, H.I., de 32 ani, din Cluj, pasageră în autoturismul Peugeot. A fost transportată la spital cu contuzii, însă nu a rămas internată.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare;

– Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule;

– Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

– Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

– La primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă;

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax