Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO/ACCIDENT RUTIER între Sebeș și Petrești: O persoană încarcerată între fiarele unui automobil


Publicat

Un accident rutier a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 6.40, între Sebeș și Petrești. Potrivit ISU Alba, un automobil a fost implicat în incindetul rutier, iar o persoană a rămas încarcerată între fiarele mașinii.

UPDATE 1: Potrivit IPJ Alba, la locul accidentului, polițiștii au constatat că o femeie de 53 de ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism în direcția Petrești – Sebeș, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu un cap de pod. În urma accidentului, conducătoarea auto a suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital.

 

 

UPDATE: Șoferul automobilului ar fi pierdut controlul și a intrat într-un cap de pod, transmit reprezentanții ISU Alba.

Pompierii militari din Sebeș au acționat pentru descarcerare și acordare de prim ajutor.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Gunoaie la 5 containere, cu cartelă, la Alba Iulia. Primăria anunță când începe colectarea selectivă. Tomberoane pe culori

Publicat

La Alba Iulia, colectarea selectivă a gunoiului va începe din luna septembrie, a anunțat primarul Gabriel Pleșa, într-o postare pe Facebook. Mai exact, locuitorii orașului vor arunca gunoiul în cinci pubele de culori diferite. 

Spre exemplu, în pubela verde se va arunca sticla, iar în cea galbenă se vor arunca pet-urile. Asta înseamnă că fiecare familie își va sorta gunoiul în cinci saci diferiți. 

Mai mult de atât, spațiile pentru colectare vor fi îngrădite și supravegheate video, iar accesul se va face pe bază de cartelă, mai anunță primarul Pleșa.

Asta înseamna că Primăria are la dispoziție o lună de zile pentru a amenaja spațiile respective și pentru a monta sistemul de supraveghere.

Colectarea selectivă face parte din strategia pe care operatorul de la Galda de Jos are obligația de a o implementa.

Unde se va arunca gunoiul la Alba Iulia, pe colectare selectivă

– pubela ROȘIE: METAL
– pubela VERDE: STICLĂ
– pubela GALBENĂ: PLASTIC și PET-uri
– pubela ALBASTRĂ: HÂRTIE și CARTON
– pubela NEAGRĂ: DEȘEURILE MENAJERE

”Am demarat procedurile pentru amenajarea spațiilor în care se va face colectarea. Acestea vor fi îngrădite, supravegheate video, iar accesul va fi controlat pe bază de cartelă.

În acest fel, doar proprietarii blocurilor arondate acelui centru vor depozita acolo deșeurile, iar prin supravegherea video dorim să ne asigurăm că toți albaiulienii respectă regulile de colectare”, a scris Gabriel Pleșa pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Restricțiile de circulație pentru camioane, prelungite până astăzi la ora 20.00. Excepții

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că luni, 2 august, în intervalul orar 12:00-20:00, sunt restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Suceava și Botoșani.

Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Poliția amintește conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului ”poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.”

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Astăzi: Serată muzicală și expoziție de grafică, la Biserica Greco-Catolică ”Sfânta Cruce” Sebeș

Publicat

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș alături de Biserica Greco-Catolică ”Sfânta Cruce” Sebeș organizează luni, 2 august 2021, la ora 19.00, la sediul lăcașului de cult o seară de muzică de cameră și o expoziție de grafică.

La biserica situată în Piața Cardinal Alexandru Todea, evenimentul se desfășoară în compania instrumentiștilor Flavius Ignat (violă), Ana-Teodora Buia (vioară) și Ioana Grünner (pian).

Programul va conține trei lucrări de referință din repertoriul cameral: Sonata în Re minor pentru violă și pian de M. Glinka, Märchenbilder op. 113 pentru pian și violă de R. Schumann, Sonata nr. 2 op.13 în Sol major pentru vioară și pian de E. Grieg.

Momentul muzical va fi completat de vernisajul expoziției de grafică, „Chipuri din temnița Aiudului. Memoria iconică a închisorilor comuniste”, a artistului plastic botoșănean Aida Șușter-Boțan.

Expoziţia cuprinde portretele unor mari personalităţi ale culturii și spiritualității româneşti, începând din perioada interbelică până în contemporaneitate, fiind expresia respectului și pioasei aduceri aminte față de înaintași.

Accesul este gratuit, cu respectarea condițiilor de distanțare și cu portul măștii de protecție.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

20 august: Concursul „Teiuș Bike – Împreună în natură”, ediția I. Detalii despre înscrieri și traseu

Publicat

Mișcare – natură – sănătate la Teiuș. Primăria orașului Teiuș organizează în data de 20 august, începând cu ora 8:00, evenimentul „Teiuș Bike – Împreună în natură”, ediția I.

La concursul organizat poate participa orice persoană din Teiuș, cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, care se înscrie în cerințele regulamentului de concurs.

Concursul se va desfășura pe grupe de vârstă, pe un traseu ce va cuprinde orașul Teiuș și satele aparținătoare, stabilit de organizatori, unul din principalele obiective ale concursului este de a pune în valoare, sloganul „Mișcarea înseamnă sănătate” și nu în ultimul rând să ne cunoaștem mai bine orașul nostru cu pitoreștile sale împrejurimi.

Înscrierea se face în perioada 19 iulie – 9 august 2021, la sediul Primăriei Teiuș, de luni până vineri, între orele 8:00 – 12:00 sau pe e-mail: primaria_orasului_teius@yahoo.com .

Prin excepție, în funcție de numărul de participanți, organizatorii vor da posibilitatea și la înscrierea concurenților în ziua competiției, cu o oră înaintea începerii startului, la Casa de Cultură a orașului Teiuș, locul începerii acțiunii.

Ordinea înscrierii va reprezenta și ordinea pe liniile de start, primii înscriși vor lua startul în primele linii!

La înscriere, participantul va prezenta actul de identitate și va completa o declarație pe propria răspundere, totodată cei care nu au împlinit 18 ani, pe lângă declarația mai sus menționată, vor avea nevoie și de acordul scris al părintelui / tutorelui, prin care acesta își dă consimțământul participării la competiție.

Pentru consultarea regulamentului, cât și alte detalii accesati : www.primariateius.ro, secțiunea news.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate