Connect with us
Publicitate

Uncategorized

FOTO: Acoperiţi de zăpadă. Pe șoselele din județul Alba se circulă cu greutate. Drumul Râmeț-Ponor este parțial închis

Publicat

Miercuri, întreg judeţul a fost acoperit de zăpadă. La ora 23.00 încă ningea în toate zonele din Alba, în unele locaţii chiar viscolit, fapt ce dădea bătăi de cap şoferilor. Utilajele DPL fac faţă cu greu provocărilor de iarnă târzie, iar pe drumurile judeţene se circulă cu viteză redusă. Pe drumurile naţionale din Alba nu au fost semnalate blocaje sau accidente din cauza carosabilului acoperit, până la aceeaşi oră însă DJ Râmeţ – Ponor este parţial închis, din cauza viscolului.

Reprezentanţii Serviciului de administrare a drumurilor judeţene au precizat că, miercuri seara, dintre cele aproximativ 50 de utilaje aflate la dispoziţie, se intervenea cu 20-30, pentru păstrarea controlului asupra situaţiei.

Se intervenea în continuare cu un utilaj şi un camion, în zona Râmeţ – Ponor, unde ningea viscolit. Drumul era parţial blocat. Pe drumul judeţean între Buru  şi Rimetea, utilajele erau pregătite să intervină în această noapte. A fost semnalat un incident la Lunca, unde două TIR-uri nu au putut urca o pantă, astfel că a fost necesară intervenţia punctuală a utilajelor.

Secţia Drumuri Naţionale Alba este pregătită să intervină cu 21-23 de utilaje din dotare, acestea fiind utilizate pe majoritatea tronsoanelor, pe tot parcursul zilei. Pe DN75 mai erau porţiuni de zăpadă frământată, iar pe DN 76C, căderile de zăpadă au fost semnalate mai ales pe Valea Sebeşului după localitatea Petreşti. Mai sus de zona Tău, stratul de zăpadă măsura 5o-60 cm pe margine şi până la 2 cm pe carosabil.

Potrivit prognozelor meteo, se aşteaptă ca ninsorile să continue până cel puţin joi seara.

Municipiul Alba Iulia a fost acoperit cu un strat generos de zăpadă, în urma ninsorilor. Un peisaj de poveste, dar în acelaşi timp de disconfort pentru şoferi. Pe străzile din oraş au fost văzute unele utilaje, însă acestea nu fac faţă situaţiei.

Reprezentanţii IPJ Alba au precizat că au fost semnalate mai multe solicitări pentru a se interveni cu utilaje cu lamă. Potrivit unor martori, acestea au şi intervenit, însă, din cauza ninsorii care continuă, carosabilul rămâne acoperit, iar maşinile circulă în continuare cu viteză redusă.

Vă prezentăm imagini din oraş, miercuri seara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax