Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | Acțiune a polițiștilor: 336 de sancțiuni și amenzi în valoare de peste 85.000 lei, pe drumurile județene din Alba

Publicat

În cursul zilei de vineri, 25ianuarie 2013, poliţiştii din Alba au acţionat cu efective mărite, pentru prevenirea şi combaterea actelor antisociale, în cadrul unor acţiuni în sistem integrat, desfăşurate pe raza întregului judeţ. Poliţiştii au depistat o persoană ce era urmărită naţional precum şi o persoană, posesoare a unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

La acţiunile desfăşurate vineri au participat peste 230 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, transporturi şi investigaţii criminale care au constatat 18 infracțiuni din care 8 în flagrant şi au identificat 12 suspecţi de comiterea de infracțiuni din care 3 au fost reţinuţi în baza unor ordonanţe, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă, 26 ianuarie 2013, să fie prezentaţi Parchetelor, cu propuneri de arestare preventivă.

Totodată, au fost constituite 17 filtre rutiere, au fost verificate în bazele de date 74 de autovehicule şi au fost efectuate controale la 33 de societăţi comerciale.

Poliţiştii au aplicat 336 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 85.205 lei, din care 26 la normele legale pe linie de ordine publică, 15 la Legea 12 din 1990 privind comerţul, 258 la regimul circulaţiei rutiere şi 37 la alte acte normative. Au fost confiscate bunuri în valoare de 8.630 lei.

Exemple:

Poliţiştii Postului de Poliţie Cut, împreună cu Poliţiştii Postului de Poliţie Daia Română, au identificat-o, la o gospodărie de pe raza comunei Cut, pe o minoră de 12 ani, din comuna Jina, judeţul Sibiu, care era dată în urmărire naţională din data de 25.01.2013. Minora a fost predată poliţiştilor din Jina pentru a fi redată familiei.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Cugir, l-au depistat pe Gheorghe Adrian G., de 24 de ani, din Cugir, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Orăștie, judeţul Hunedoara, fiind condamnat la 1 an si 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul de Maxima Siguranţă Aiud în vederea executării pedepsei.

La ora 11,40, poliţiştii rutieri, acţionând împreună cu cei de investigare a fraudelor şi lucrători ai Gărzii Financiare Alba Iulia, Registrului Auto Român şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier Alba, pe DN 7, în afara localităţii Vinţu de Jos, au oprit, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat de 45 de ani, din municipiul Bucureşti.

Autoutilitara transporta produse industriale şi alimentare, în valoare de 7.000 de lei, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Întreaga cantitate de mărfuri a fost ridicată în vederea confiscării iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990.

FOTO: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate