Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune a polițiștilor din Alba, la trecerile la nivel cu calea ferată. Amenzi de peste 23.000 de lei și permise reținute

Publicat

Joi, peste 30 de polițiști din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Alba în colaborare cu polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat pentru prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Potrivit IPJ Alba, cu această ocazie au fost monitorizate 8 treceri la nivel cu calea ferată de pe raza județului Alba, dintre care 7 semnalizate doar cu indicatoare rutiere și una semnalizată cu sistem automat.

În cadrul acțiunii au fost aplicate un număr de 86 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată, au fost reținute 11 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 23.845 lei.

Acțiunea a avut, ca scop principal, conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, a riscurilor la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Amintim faptul că sancţiunea prevăzută de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pentru nerespectarea obligaţiilor la trecerile la nivel cu calea ferată, este amenda de la 9 la 20 de puncte, adică de la 1.305 la 2.900 de lei, cu măsuri complementare, după cum urmează:

  • dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevăzută cu indicator de oprire (crucea Sf. Andrei, la care conducătorul auto trebuie să oprească pentru a se asigura), măsura complementară este de 6 puncte penalizare (reamintim că la 15 puncte penalizare cumulate în 6 luni, se suspendă dreptul de a conduce);
  • dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevăzută cu bariere sau sisteme de avertizare acustico-luminoase, măsura complementară care se va aplica este suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax