Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Acţiune de prevenire a abandonului şcolar, în comunitatea rromă din Silivaş. Peste 40 de părinţi, informaţi despre importanţa educaţiei

Publicat

Peste 40 de părinţi de etnie rromă din satul Silivaş, comuna Hopârta au participat la o întâlnire cu reprezeentanţi ai instituţiilor din Alba, care i-au informat despre serviciile de care pot beneficia copiii, cu condiţia ca aceştia să frecventeze şcoala. Scopul acestei întâlniri a fost de conştientizare a părinţilor faţă de importanţa educaţiei copiilor pentru o dezvoltare armonioasă, într-un climat familial adecvat. În localitatea Silivaş funcţionează un centru educaţional, destinat prevenirii eşecului şi abandonului şcolar.

 

 

Dreptul la educaţie este unul constituţional de care trebuie să beneficieze toţi copiii, indiferent de apartenenţa etnică, religie sau condiţie socială, acesta este mesajul transmis părinţilor de către reprezentaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţie a Copilului Alba, împreună cu reprezentaţi ai Primăriei comunei Hopârta, ai Departamentului de Servicii Sociale Ocna Mureş, Asociaţiei „Bunul Samaritean Ocna Mureş” şi ai Centrului Educaţional „Sfânta Filofteia” din satul Silivaş.

Discuţiile au fost purtate cu membrii comunităţii de rromi din Silivaş care au copii ce nu frecventează sau absentează în mod repetat de la cursurile de învăţământ.

Totodată, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au adus în atenţie prevederile noului Cod Penal, care, la art. 380, incriminează infracțiunea de împiedicare a accesului de învățământul general obligatoriu de către părintele sau persoana căreia i-a fost încredinţat, potrivit legii, minorul.

Pedeapsa prevăzută pentru această infracțiune este de închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.

Întâlnirea este o continuare a demersului început în luna ianuarie a acestui an, participanţii propunându-şi ca prin dialog şi implicare să-i determine pe membri comunităţii de rromi să-şi trimită copiii la şcoală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax