Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune DIICOT Alba Iulia la o grupare de cămătari din Deva. Prejudiciul estimat în cauză depășește 800.000 de euro

Publicat

YouTube video

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IPJ Alba au procedat la destructurarea un grup infracţional organizat, constituit din 9 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – cămătărie, şantaj, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi trafic de persoane.

UPDATE 2: Procurorii DIICOT au emis ordonanțe de reținere pe numele a 4 dintre învinuiți, între care și liderul grupării, Constantin Litera. Aceștia vor fi prezentați astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă. Revenim cu amănunte.

UPDATE: La sediul DIICOT Alba Iulia au fost aduse pentru audieri 14 persoane. Ultimul care ajuns a fost chiar liderul grupării, Constantin Cristian Litera. 

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, şapte percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor. Liderul grupării a fost identificat ca fiind Constantin Cristian Litera (36 de ani), din municipiul Deva.

În cursul anului 2011, membrii grupării au acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din acordarea unor împrumuturi cu camătă unor persoane din mediul de afaceri local şi perceperea unor dobânzi lunare de 10 – 20%, precum şi recuperarea prin violenţă a sumelor de bani pretinse de către învinuiţi.

Unele părţi vătămate au fost obligate să muncească pe teritoriul Libiei, sumele de bani obţinute fiind predate liderului grupării, în contul sumelor împrumutate.

Un alt segment al activităţii infracţionale a vizat inducerea în eroare şi prejudicierea unor firme de asigurări, prin simularea producerii unor accidente de circulaţie şi încasarea în mod fraudulos a primelor de asigurare.

Procurorii DIICOT au identificat până în prezent un număr de 8 victime, în special oameni de afaceri şi efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 7 din Legea 39/2003, art. 12 al.1 şi 2 lit.a din Legea nr. 678/2001, art. 215 al.1,3 şi 5 C.pen, art. 3 al.1 din Legea nr. 216/2011 şi art. 194 al.1 C.pen.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 800.000 de euro dar, potrivit procurorilor, acesta poate crește deoarece sunt evaluate cabane, stații de carburanți și alte bunuri de valoare.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, urmează a fi audiate 14 de persoane, urmând ca, după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Suportul tehnic a fost asigurat de SRI şi DIPI. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Gruparea de cămătari din Hunedoara, în fața magistraților Curții de Apel Alba Iulia. Între persoanele cercetate este și un ofițer de poliție | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax