Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Acțiune IPJ Alba la Ocna Mureș și în localitățile rurale arondate. Amenzi de peste 2.700 de lei și bunuri confiscate

Publicat

DSCN7860 Marți dimineața, IPJ Alba a organizat, pe raza oraşului Ocna Mureş şi a localităţilor rurale arondate, o acţiune cu efective suplimentare, ce a avut ca scop menţinerea siguranţei publice, combaterea infracţiunilor, în special a celor de furt de produse agricole din culturile de toamnă şi a furturilor de material lemnos precum şi creşterea siguranţei rutiere. În cele 6 ore de acţiune au fost constatate 11 infracțiuni şi 22 de abateri contravenţionale.

La data de 26 septembrie, între orele 06.00 – 12.00, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu Poliţia Oraşului Ocna Mureş şi Secţia 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş, a organizat în oraşul Ocna Mureş şi în localităţile rurale arondate, o acţiune cu efective mărite la care au participat 22 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Acţiunea a avut ca scop menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere precum şi prevenirea și combaterea furturilor de produse agricole de pe câmp şi a ilegalităților comise în domeniul silvic.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost constatate 11 infracțiuni, din care 3 de natură judiciară şi 8 la Codul Silvic şi au fost confiscaţi 9 metri cubi de material lemnos, proveniţi din tăieri ilegale.

Totodată, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 2.755 lei, din care una la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 3 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 17 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Au fost confiscate bunuri în valoare de 1.800 de lei.

Poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba precum şi de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Aiud şi ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Alba.

Exemple:

Cu ocazia unor controale efectuate la 3 locuințe din comuna Unirea, poliţiştii au reuşit documentarea activităţii infracționale a 3 bărbaţi din comună, bănuiţi de comiterea de furturi de produse agricole, de pe câmp.

Astfel, în sarcina unui bărbat de 52 de ani, din Ciugudul de Jos, comuna Unirea, s-a reţinut faptul că, în luna septembrie a.c., ar fi sustras dintr-o cultură de porumb aparţinând unui concetăţean, cantitatea de 300 de ştiuleţi de porumb.

Totodată, în sarcina unui bărbat de 37 de ani, din comuna Unirea, s-a reţinut faptul că, la data de 25 septembrie a.c., ar fi sustras 170 de ştiuleţi de porumb dintr-o cultură situată pe raza comunei Unirea.

Cu ocazia aceleiaşi acţiuni a fost identificat un bărbat de 42 de ani, din Ciugudul de Jos care în dimineaţa zilei de 25 septembrie a.c., ar fi sustras 300 de kilograme de lucernă, de pe terenul unui localnic.

În urma controalelor efectuate la domiciliile celor 3 bărbaţi bănuiţi de comiterea furturilor, au fost identificate produsele agricole sustrase, care au fost restituite păgubiţilor.

În toate cazurile, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax