Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Acțiunea IPJ „Alba dă prioritate vieţii” la grădinițele cu program normal din localităţile Ciugud, Vinţu de Jos şi Şibot

Publicat

politie

Primele activităţi de informare şi educaţie rutieră din proiectul desfășurat de IPJ, „Alba dă prioritate vieţii” s-au desfășurat, joi, în grădiniţele cu program normal din localităţile Ciugud, Vinţu de Jos şi Şibot.

La activitate au fost prezenți polițiștii de la Serviciul Rutier, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, precum şi poliţiştii de la posturile de poliţie din aceste localităţi.

Copiii au fost receptivi la sfaturile poliţiştilor şi au interacționat, demonstrând că au cunoştinţe legate de modul în care trebuie să circule în siguranţă pe drumul public

A doua ediţie a Proiectului „Alba dă prioritate vieţii” ce are ca scop informarea pietonilor şi conducătorilor auto privind importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră este desfășurată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba.

Proiectul se desfășoară în 3 etape, fiecare având alt grup ţintă, astfel: etapa I destinată preşcolarilor din grupa mare, din mediul rural, etapa a II-a destinată elevilor din mediul rural, ciclul primar şi gimnazial, iar etapa a III-a destinată conducătorilor auto.

Joi, a debutat Etapa I a proiectului – Campania de informare destinată preşcolarilor „Prietenii mei, iepuraşul şi semaforul”, care se desfășoară până în 4 aprilie şi presupune participarea poliţiştilor la activităţi în grădiniţele din localităţile rurale tranzitate de drumurile judeţene, intens circulate.

Astfel, poliţiştii îi vor informa pe preşcolarii din grupa mare, despre importanţa respectării regulilor de circulaţie destinate pietonilor şi riscurile la care se expun prin adoptarea unui comportament imprudent. Preşcolarii vor primi cărţi de colorat, stiker-e şi insigne reflectorizante, cu tematică rutieră, materiale realizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax