Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Acțiuni ale Poliției Alba, pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicați copii

Publicat

Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat acțiuni de promovare a campaniei naționale de educație rutieră ce vizează copiii, în trafic.

Activitățile s-au derulat în perioada 24-28 aprilie, la Grădiniția cu Program Normal din Bărăbanț, Grădinița cu Program Prelungit nr.16 din Alba Iulia, Grădinița cu Program Normal din Căpud și Grădinița cu Program Normal din Ciugud.

Peste 200 de copii au învățat reguli de traversare corectă și au recapitulat pașii siguranței, prin jocurile pe care le-au descoperit în broșura dăruită de polițiști.

Este vorba despre o campanie derulată la nivel național sub sloganul ”Siguranța ta este cel mai de preț cadou”!”. Aceasta aduce în atenția publicului riscurile la care sunt expuși copiii atunci când folosesc drumurile publice, în calitate de pietoni, evidențiind prin gravitatea faptelor, urmările pe care le poate avea implicarea unui copil într-un accident, mai ales la nivel afectiv.

Materialele campaniei transmit, într-un mod simplu, cele trei reguli de traversare a străzii într-un mod corect, cu scopul de a diminua riscurile la care sunt expuși pietonii:

  • 1. OPREȘTE-TE la marginea bordurii trecerii pentru pietoni!
  • 2. ASCULTĂ sunetul traficului!
  • 3. ASIGURĂ-TE mereu din ambele părți. Uită-te în stânga și în dreapta!

Recomandările polițiștilor pentru copii

  • Nu alerga pe stradă! Nu ai timp să reacționezi în cazul în care vine o mașină.
  • Nu te juca în stradă! Jocurile pot distrage atenția de la circulația rutieră.
  • Nu traversa strada prin locurile nemarcate! Șoferii pot să nu te vadă sau să nu aibă timp să se oprească.
  • Nu folosi căști când traversezi strada! Folosirea căștilor sau a altor dispozitive audio poate distrage atenția de la mediul înconjurător și poate împiedica sesizarea apropierii unui vehicul sau a altor sunete.
  • Cu cât evităm mai mult aceste comportamente, cu atât suntem mai siguri pe stradă!

Mii de copii implicați în accidente rutiere

În accidentele rutiere cu pietoni, produse în ultimii patru ani, la nivel național, au fost implicați 2.262 de copii, dintre care 483 au decedat, 1.121 au fost răniți grav, iar 658 au suferit răni ușoare.

Traversarea neregulamentară este principala cauză a producerii acestor accidente, urmată de abaterile bicicliștilor și de utilizarea necorespunzătoare a părții carosabile de către pietoni.

În fiecare an, 120 de copii mor din cauza nerespectării regulilor pietonale, avertizează IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax