Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiuni de deszăpezire pe DN 67C – Transalpina, între Oașa și Obârșia Lotrului. Cum arată șoseaua

Publicat

Acțiunile de deszăpezire continuă pe DN 67C – Transalpina, între Curpăt / Oașa (județul Alba) și Obârșia Lotrului (județul Vâlcea). Porțiunea de drum va rămâne deschisă circulației rutiere pe perioada iernii, pentru a facilita accesul turiștilor și nu numai către stațiunile montane din cele două județe.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat vineri, 10 decembrie, imagini de la acțiunile de deszăpezire. 

Reamintim faptul că decizia de a deschide porțiunea de drum pe perioada iernii a fost luată la propunerea prefectului județului Vâlcea, Sebastian Fârtat și a prefectului județului Alba, Nicolae Albu. În acest sens a fost semnat și un protocol între direcțiile regionale de drumuri și poduri Craiova și Cluj, în vederea menținerii acestui sector de drum în stare de viabilitate și pe perioada sezonului rece, când șoseaua Transalpina este de regulă închisă.

Ce prevede protocolul

Într-o întâlnire de lucru între cei doi prefecți de Alba și Vâlcea au fost puse la punct mai multe detalii:

– s-a stabilit de ambele părți modificarea intervenției privind activitatea de deszăpezire față de limitele regionalelor: DRDP Craiova, prin SDN Rm. Vâlcea, va acționa pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 – 75+200, iar DRDP Cluj, prin SDN Alba, va acționa pe sectorul de drum DN 67C km 75+200 – 79+200, deoarece între limitele de județe nu există spațiu de întoarcere a autovehiculelor.

– s-a stabilit că fiecare DRDP, pe aceste sectoare, va asigura în permanență informarea privind starea părții carosabile.

– s-a stabilit că fiecare DRDP este de acord că circulația va fi închisă pe timpul nopții, în intervalul 18.00-08.00 și vor fi restricții de tonaj 7,5 tone și de viteză 30 km/h.

– s-a stabilit de fiecare DRDP că circulația va fi restricționată, în funcție de condițiile meteorologice (ceață, ploi torențiale, furtună, ninsori etc.) și ca urmare a unor fenomene cum sunt căderile de stânci și ebulmentele pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 – km 79+200.

– s-a stabilit de fiecare DRDP ca, pe coduri galbene, portocalii și roșii (viscol, ninsoare abundentă etc), să nu se intervină, conform Reglementărilor tehnice “Ghid privind combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice” pct. 3.2.1, în cazul în care viteza vântului în timpul viscolului depășește 30 km/h, iar zăpada spulberată se depune în urma utilajelor de deszăpezire, până la încetarea viscolului.

– s-a stabilit de fiecare DRDP că, în urma intervențiilor de deszăpezire pe tot sectorul menționat, drumul va fi menținut în stare de viabilitate corespunzătoare circulației în condiții de iarnă.

– s-a stabilit că pe sectorul de DN 67C km 75+200-79+200, pe care îl va administra SDN Alba, este nevoie de 6 persoane pentru asigurarea permanenței și informare, 2 utilaje multifuncționale Unimog cu lamă și RSP, un încărcător, materiale sare – 400 tone și nisip 500 tone.

– s-a stabilit că pe sectorul de DN 67C km 61+160 – 75+200, pe care îl va administra SDN Rm. Vâlcea, este nevoie de 6 persoane pentru asigurarea permanenței și informare, 4 utilaje multifuncționale Unimog cu lamă și RSP, 1 încărcător, materiale sare – 700 tone și nisip 600 tone.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax