Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Acțiuni de prevenire a furturilor, organizate de polițiștii din Alba Iulia, înainte de Paşti. Sfaturi pentru cetăţeni

Publicat

politie

În săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale, poliţiştii din Alba Iulia au intensificat activităţile preventive şi de combatere a fenomenului infracţional, acţionând în special în vederea diminuării faptelor de furt din locuinţe, buzunare, genţi, poşete, auto și altele. Cu această ocazie, în locurile aglomerate din oraș, au fost organizate o serie de acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru a nu fi victimele furturilor.

În cursul zilelor de miercuri și joi, poliţiştii Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii, împreună cu poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică au organizat, în municipiul Alba Iulia, în zonele aglomerate (gara, autogări, pieţe), acţiuni de informare a cetăţenilor în legătură cu metodele şi măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt.

Cu această ocazie au fost distribuite peste 250 de materiale informativ-preventive, iar poliţiştii au purtat discuţii, în special cu persoanele în vârstă, persoanele de sex femeiesc, oferindu-le sfaturi cu privire la protejarea locuinţei şi a bunurilor persoane, precum şi câteva recomandări care să-i ajute să recunoască un potenţial infractor.

Totodată, Poliţia Alba recomandă  tuturor cetățenilor, următoarele:

La cumpărături:

– nu lăsaţi portmoneul sau alte bunuri de valoare la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor!

-păstraţi portmoneul în buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!

– nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!

Siguranţa locuinţei:

– nu primiţi în casă persoane necunoscute, care oferă spre vânzare diverse bunuri!

– nu lăsaţi uşa neasigurată, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!

– când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele!

– nu daţi informaţii despre sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le deţineţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax