Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO: Acțiuni intensificate de control în Alba pentru prevenirea COVID. Verificări la Cugir și Câmpeni


Publicat

În ultimele 24 de ore, Poliția Alba și alte instituții cu atribuții de control au verificat 1.332 de persoane, 218 societăți comerciale, persoane fizice autorizate, precum și 118 mijloace de transport în comun și mijloace de transport de agrement.

Potrivit IPJ Alba, cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate gradual toate măsurile, iar forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, din care 139 de sancțiuni au fost aplicate în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 6.000 de lei.

Polițiștii din Cugir au organizat o astfel de acțiune, în urma căreia au verificat 31 de persoane carantinate la domiciliu, 5 societăți comerciale, 15 mijloace de transport și au aplicat 15 sancțiui contravenționale pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

O astfel de acțiune a fost organizată și pe raza orașului Câmpeni, unde polițiștii au verficat 34 de societăți comerciale, 11 unități de învățământ și 46 de mijloace de transport.  Au fost sanționate 15 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la necesitatea distanțării fizice, a purtării în mod corespunzător a măștii de protecție și a respectării regulilor de igienă.

Acțiunile de prevenire a cazurilor COVID se desfășoară sub autoritatea Instituției Prefectului, de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

”Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de poliție Județean Alba intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Mulțumim tuturor celor care înțeleg că sănătatea este cea mai importantă și respectă regulile generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și reamintim faptul că nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante”, a transmis IPJ Alba.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

CNCAV, studiu despre eficiența vaccinurilor. Care sunt concluziile, în cifre

Publicat

CNCAV a realizat studiul de eficiență a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate, comparativ cu evoluția persoanelor nevaccinate.

Concluzia este că vaccinurile protejează în proporție covârșitoare împotriva infectărilor, a spitalizărilor și a deceselor.

Vezi și ALBA: 310 cazuri COVID în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor și incidența pe localități. Date oficiale, 23 octombrie

În urma studiului ce a inclus 1,7 milioane de persoane, s-a constatat că vaccinarea anti-Covid reduce de peste 20 de ori riscul de deces.

Eficiența vaccinurilor

Potrivit CNCAV, eficiența împotriva infecției, analizată pentru fiecare tip de vaccin, începând cu 14 zile de la efectuarea dozei 2 este următoarea:

  • Comirnaty/BioNTech Pfizer: 84.1% (CI: 81.8-86.1)
  • Spikevax/Moderna: 93.1% (CI: 84.1-97.0)
  • Vaxzevria/AstraZeneca: 71.1%.

Administrarea vaccinului Janssen (Johnson&Johnson) a debutat la data de 4 mai 2021 și nu s-au acumulat suficiente date pentru perioada raportată (până la 31 mai a.c.) anunță CNCAV. Eficiența acestui tip de vaccin va fi evaluată în perioada următoare.

Eficiența cumulată pentru toate tipurile de vaccin, calculată după 14 zile de la efectuarea dozei 2 este:

  • împotriva infecției – 84.4%
  • împotriva spitalizării – 91.8%
  • împotriva internării în ATI – 92.8%
  • împotriva decesului – 95.1%.

Riscul de evoluție severă a bolii variază în funcție de populația analizată, astfel că eficiența vaccinării împotriva infecției, a spitalizării, internării în ATI și a decesului în urma COVID-19 a fost calculată ajustat, în funcție de vârstă, sex și săptămâna testării.

Concluziile studiului

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 a redus de peste 5 ori riscul de infecție, de peste 10 ori riscul de spitalizare, de aproape 14 ori riscul de internare în ATI și de peste 20 de ori riscul de deces în urma COVID-19, potrivit sursei citate.

O altă concluzie a fost că protecția împotriva spitalizării, internării în ATI și a decesului este de peste 50% încă de la administrarea dozei 1, la minimum 14 zile de la efectuarea acesteia.

CNCAV a realizat studiul de eficiență a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate, comparativ cu evoluția persoanelor nevaccinate. Setul de date analizat a inclus peste 2,7 milioane de teste (pozitive și negative), colectate de la peste 1,7 milioane de persoane, cu vârsta de peste 16 ani și cu istoric cunoscut de vaccinare împotriva COVID-19.

Studiul s-a efectuat în perioada februarie – mai 2021, atunci când varianta Alfa a virusului era dominantă în România.

surse: CNCAV; Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Topul Firmelor din Alba, eveniment amânat din cauza noilor restricții. Precizările organizatorilor

Publicat

Camera de Comerț și Industrie Alba a anunțat sâmbătă că evenimentul Topul Firmelor 202o a fost amânat, din cauza noilor restricții ce intră în vigoare de luni, 25 octombrie.

Vezi și DOCUMENT OFICIAL: Lista RESTRICȚIILOR aprobate, care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie

Evenimentul era programat să se desfășoare joi, 28 octombrie, cu participarea reprezentanților firmelor premiate pentru activitate.

Camera de Comerţ si Industrie Alba premiază în fiecare an excelența în afaceri prin Topul Firmelor din județul Alba.

Anterior amânării evenimentului, condiția de participare era certificatul verde.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Sebeș: Cupa Muhlbach la tenis de câmp, ediția a XVII-a, în perioada 23-26 octombrie, cu sportivi din Alba și din țară

Publicat

Municipiul Sebeș este, și în acest an, gazda competiției “Cupa Muhlbach” la tenis de câmp.

Concursul se adresează copiilor și juniorilor, la categoriile de vârstă 10, 12, 14, 16 și 18 ani, băieți și fete.

Întrecerile se desfășoară pe terenurile bazelor sportive Tenis Club Dura din Sebeș și Tenis prof. Lincă, în perioada 23-26 octombrie 2021.

Competiția este cuprinsă în calendarul competițional al anului 2021 întocmit de Federația Română de Tenis.

Participă sportivi legitimați din toată țara, iar rezultatele obținute contează pentru întocmirea clasamentului general individual pe categorii de vârstă.

Și-au anunțat participarea peste 100 de sportivi din: Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Aiud, Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Hunedoara, Zalău, Cluj, Târgu-Mureș, Târgu-Jiu, Ștei, Petroșani, Mediaș.

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga”, parteneri în organizarea acestui eveniment sportiv, vor acorda diplome, cupe, medalii și obiecte sportive.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: Aproape 90% dintre pacienții COVID internați în secțiile din județ sunt nevaccinați. Situația din spitale

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Aproape 90% dintre pacienții internați în secțiile COVID din județul Alba sunt nevaccinați, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică.

Procentul este de 100% pe secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia și la secția de Psihiatrie din Aiud.

Din datele transmise de DSP Alba, valabile la data de 23 octombrie, în județ sunt internați 382 pacienți COVID, iar 334 dintre aceștia (87%) sunt nevaccinați.

Vezi și ALBA: 310 cazuri COVID în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor și incidența pe localități. Date oficiale, 23 octombrie

Dintre cei 48 de pacienți COVID spitalizați, care sunt vaccinați, cei mai mulți (10) sunt internați la Pneumoftiziologie Aiud.

Procentul pacienților nevaccinați din total spitalizați pe secții COVID din Alba – situația la 23 octombrie (sursa DSP Alba):

Spitalul Județean de Urgențe Alba

Secția Covid Boli Infecțioase: 44 pacienți internați, din care 37 nevaccinați (84%) și 7 vaccinați

Secția Covid ATI: din 15 pacienți internați, 15 nevaccinați (100%)

Spitalul Municipal Aiud

Secția Covid – ATI: 22 pacienți internați, din care 21 nevaccinați (95%) și 1 vaccinat

Secția Covid – Interne: 30 pacienți internați, din care 25 nevaccinați (83%) și 5 vaccinați

Secția Covid – Psihiatrie: 5 pacienți internați, toți nevaccinați (100%)

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud

Secția Covid – Pneumologie: 43 pacienți internați, din care 33 nevaccinați (77%) și 10 vaccinați

Spitalul Municipal Blaj

Secții Covid – Infecțioase + ATI +TI: 38 pacienți internați, din care 31 nevaccinați (82%) și 7 vaccinați

Spitalul Municipal Sebeș

Secții Covid – Infecțioase și Pediatrie: 35 pacienți internați, din care 32 nevaccinați (91%) și 3 vaccinați

Spitalul Orășenesc Cugir

Secția Covid – Infecțioase: 55 pacienți internați, din care 50 nevaccinați (91%) și 5 vaccinați

Spitalul Orășenesc Abrud

Secția Covid – interne: 45 pacienți internați, din care 37 nevaccinați (82%) și 8 vaccinați

Spitalul Orășenesc Câmpeni

Secția Covid – interne: 50 pacienți internați, din care 48 nevaccinați (96%) și 2 vaccinați

Potrivit situației de la data de 23 octombrie, numărul paturilor ATI destinate pacienților COVID a fost suplimentat în Alba. Este vorba despre alte două paturi la spitalul din Blaj.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate