Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Acțiuni preventive, la Alba Fest. Recomandări din partea polițiștilor pentru albaiulieni și turiștii care au vizitat Cetatea

Publicat

Zeci de turiști, care au vizitat sâmbătă Cetatea Alba Carolina, au primit recomandări din partea polițiștilor. Pe toată durata Alba Fest polițiștii, alături de jandarmi, polițiști locali și alți parteneri instituționali, vor acționa pentru prevenirea incidentelor negative, menținerea climatului de siguranță publică, fluidizarea traficului și pentru a asigura un răspuns ferm la orice faptă de natură penală sau contravențională.

Zeci de turiști, care au vizitat azi Cetatea Alba Carolina, au primit recomandări din partea polițiștilor. Pe toată durata Alba Fest polițiștii, alături de jandarmi, polițiști locali și alți parteneri instituționali, vor acționa pentru prevenirea incidentelor negative, menținerea climatului de siguranță publică, fluidizarea traficului și pentru a asigura un răspuns ferm la orice faptă de natură penală sau contravențională.

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă, 11 iunie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Biroului de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Alba și cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, au fost prezenți în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de Alba Fest și au interacționat cu peste 600 de tineri și cu însoțitorii acestora.

Cu această ocazie polițiștii le-au făcut recomandări, pentru protejarea bunurilor personale, în condiții de aglomerație, pentru a evita implicarea în conflicte și au fost învățați cu privire la modul în care trebuie să acționeze în cazul în care se rătăcesc sau sunt victime ale infracțiunilor.

Adolescenții au fost informați în legătură cu consecințele devastatoare ale consumului de droguri și au fost sfătuiți să aleagă grupuri de prieteni care au obiceiuri sănătoase (nu consumă alcool, tutun sau droguri) și nu se abat de la normele sociale.

Pe toată durata Alba Fest polițiștii vor, alături de jandarmi și polițiști locali vor acționa pentru menținerea climatului de siguranță publică, fluidizarea traficului și pentru a asigura un răspuns ferm la orice faptă de natură penală sau contravențională.

În aceeași măsură, vor fi continuate acțiunile informativ – preventive, la care vor lua parte polițiștii din structurile de prevenire și siguranță școlară, alături de specialiști din instituțiile specializate în prevenirea consumului de droguri și al traficului de persoane.

În prima zi de festival, nu au fost înregistrate evenimente negative în planul siguranței publice.

Polițiștii recomandă cetățenilor să țină seama de câteva recomandări, pentru ca, și în acest an, Alba Fest să rămână în amintirea tuturor ca un eveniment reușit, lipsit de incidente:

  • Nu vă lăsați copiii nesupravegheați! Învățați-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă; De asemenea, învățați-i cum să reacționeze în situația în care se rătăcesc, asigurați-vă că aceștia cunosc numele complet al părinților, numărul de telefon, precum și adresa de domiciliu;
  • Nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare (telefoane mobile, tablete, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete) și/sau documente personale, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
  • Protejați-vă bunurile personale;
  • În cazul în care găsiți bunuri pierdute (telefoane, carduri, poșete, documente, etc), predați-le la Poliția Municipiului Alba Iulia;
  • Nu consumați băuturi alcoolice în exces și nu vă lăsați antrenați în conflicte;
  • Nu conduceți autovehicule, dacă ați consumat alcool;

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax