Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Activitate de consiliere și orientare în cariera militară pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a de la Colegiul Militar din Alba Iulia

Publicat

22089459_828478043993187_5090325233633426025_n În perioada 26 – 28 septembrie,  la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia se desfășoară o activitate de orientare și consiliere socio-profesională. Elevii claselor a XI-a și a XII-a au ocazia să cunoască de la sursă, povestea şi specificul fiecărei arme, posibilităţile de accedere în carieră şi de aprofundare a studiului în instituţii de învăţământ academic în străinătate prin programele Erasmus +.

La o carieră militară visează fiecare elev al colegiului militar şi munceşte pentru realizarea acestui vis. Odată admis în învăţământul liceal militar, elevul porneşte pe un drum al cunoaşterii universului frumos al carierei în uniformă. Fie că este vorba de forţele navale, forţele aeriene sau cele terestre, este nevoie de multă muncă, studiu aprofundat, abilităţi practice, şlefuirea caracterului, adoptarea unei atitudini de camarad, de ofiţer/subofiţer, de membru al unei compenente sociale respectate, Armata, şi de cetăţean frumos al acestei ţări, în slujba căreia slujesc.

În sprijinul acestui demers vine, pe lângă altele, şi activitatea de orientare şi consiliere socio-profesională, ce se desfăşoară în perioada 26-28 septembrie în Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” cu participarea reprezentanţilor academiilor, ai şcolilor de maiştri şi subofiţeri, ai şcolilor de aplicaţii şi ai centrelor de instruire din categoriilor de forţe ale armatei. Elevii claselor a XI-a şi a XII-a au ocazia să cunoască de la sursă, povestea şi specificul fiecărei arme, posibilităţile de accedere în carieră şi de aprofundare a studiului în instituţii de învăţământ academic în străinătate prin programele Erasmus +.

Foto: Facebook (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia)

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax