Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Activități desfășurate de preșcolarii ecologiști de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia

Publicat

La invitaţia Agenţiei Române de Reciclare RoRec, începând cu anul școlar 2013-2014, Grădiniţa cu Program Prelungit Step by Step Nr. 12 din Alba Iulia, condusă de dir. Suciu Veronica, s-a înscris în Patrula de Reciclare – program naţional de educaţie pentru mediu. Programul Patrula de reciclare a venit în întâmpinarea misiunii grădiniţei de a forma o generație de tineri responsabili, preocupați de grija față de mediul înconjurător și care generează schimbări benefice în comunitățile lor.

Și în acest an școlar, Patrula de Reciclare de la Grădinița Nr.12 și-a propus să pună în practică propriile activități (educative, de informare, de creație), pentru a încuraja colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și valorificarea materialelor reciclabile, în scopul stimulării creativității copiilor şi aplicării cunoştinţelor dobândite prin acest proiect.

Prin urmare, membrii echipajului Patrulei au fost îndrumați să identifice categorii de deşeuri reciclabile, cu ajutorul cărora au reușit să realizeze obiecte diverse și ingenioase: Cadoul meu pentru România, Daruri pentru copiii nevoiași, Jucării eco, Coșuri pentru emoții și nu numai, aceste acțiuni tematice urmând să se desfășoare și în continuare la Grădinița Nr. 12.

„Este important să menționăm și faptul că preșcolarii grupei mijlocii „Bobocei pufoși” din această unitate, au participat în repetate rânduri la marşuri ecologice, pentru a atrage atenția tuturor că trebuie să protejăm planeta noastră. Ei au împărțit oamenilor pliante, cu scopul de a-i informa și de a-i ajuta să conștientize importanța colectării selective a deșeurilor, în special a DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice)”, a transmis prof. înv. preșc. Ioana Delia Decean, responsabil imagine al Grădiniței Nr. 12.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax