Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Activităţi interesante pentru elevii Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, la “Şcoala Altfel”

Publicat

În intervalul 23-27 octombrie, elevii Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de cadrele didactice, au fost antrenați  în activități culturale, sportive, civice sau artistice, inclusiv cu implicarea altor instituții de stat și private, în săptămâna “Şcoala Altfel”.

Încă din prima zi, clasele pregătitoare alături de profesoarele pentru învățământul primar S. Neamțu, A. Pârvulescu, M. Popa, M. Orian au vizitat sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, sala de ședințe, unde pentru puțin timp au „ocupat” locul consilierilor, „luând” decizii importante, dar și sediul „Academia Doamnelor” având ca obiectiv conștientizarea rolului important al instituțiilor municipiului.

Elevii claselor I și a II-a, coordonați de învățătorii D. Țetc, N. Țetc, M. Săvencu și profesoarele pentru învățământul primar A. Mărginean, C. David, C. Danciu, A. Anghel, I. Bihorean, s-au întrecut în activități cultural-artistice, vizionare de filme educative la Cinema Colors Alba Iulia, drumeții, excursii tematice în orașele Târgu Mureș și  Sibiu.

„Drumul cărților”, „Pași siguri în viitor”, „Suportul cunoașterii” sau „Străbunii noștri” au fost câteva dintre activitățile desfășurate de către elevii claselor a III-a și profesoarele pentru învățământul primar V. Barbu, R. Magda, A. Mailat, în colaborare cu institutii de stat și private. Au fost vizitate câteva societăţi comerciale şi Muzeul de Științe ale Naturii Aiud, dar și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Clasele a V-a și a VI-a, îndrumate de profesoarele R. Mureșan, R. Pescaru, D. Mateica, au avut curiozitatea să cunoască modul în care se desfășoară activitatea la Stația de Ambulanță Alba Iulia, activitate specifică în cadrul proiectului „Măsuri de prim ajutor în caz de accidente”.

Promovând comportamente alimentare sănătoase adecvate sănătății fizice și psihice, elevii claselor a VI-a au vizitat Centrul de Epurare al Apei potabile Alba Iulia, activitate specifică proiectului „Măsuri de purificare a apei și combaterea factorilor poluanți”.

În îmbinarea sportului și a cunoașterii, elevii claselor liceale alături de profesorii coordonatori A. Muntean, M. Oprea, D. Lăncranjan, s-au implicat într-un joc interactiv de descoperire a edificilor din Cetatea Albă Carolina, joc pe echipe cu acordare de diplome la final.

Excursiile tematice nu au lipsit în această săptămână; elevii și profesorii claselor din gimnaziu și liceu au urmărit principalele obiective turistice din orașele Iași, Timișoara și Craiova.

Tot în cadrul acestei săptămâni, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, au demarat o actiune cu scopul informării elevilor și personalului didactic cu privire la capacitatea Jandarmeriei Alba de a garanta respectarea drepturilor și libertăților cetățenești, la modul activ în care jandarmii se implică în viața de zi cu zi a cetățenilor. Copiii prezenți, sub îndrumarea profesoarelor L. Oltean și R. Mureșan, au asistat la exerciții demonstrative atractive executate de jandarmi și la prezentarea tehnicii din dotare.

Elevii de la LPS Alba Iulia par să fi ținut cont de sloganul „Să știi mai multe, să fii mai bun”, dacă vorbim despre setea lor de cunoaștere și de experimentare a unor lecții ce sunt mai greu de dus la îndeplinire într-o zi obișnuită de școală, toate acestea desfășurându-se sub atenta îndrumare a directorilor institutiei de învățământ, Simona Todoran și Nicușor Marcu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax