Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Activităţi interesante pentru elevii Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, la “Şcoala Altfel”

avatar

Publicat

În intervalul 23-27 octombrie, elevii Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de cadrele didactice, au fost antrenați  în activități culturale, sportive, civice sau artistice, inclusiv cu implicarea altor instituții de stat și private, în săptămâna “Şcoala Altfel”.

Încă din prima zi, clasele pregătitoare alături de profesoarele pentru învățământul primar S. Neamțu, A. Pârvulescu, M. Popa, M. Orian au vizitat sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, sala de ședințe, unde pentru puțin timp au „ocupat” locul consilierilor, „luând” decizii importante, dar și sediul „Academia Doamnelor” având ca obiectiv conștientizarea rolului important al instituțiilor municipiului.

Elevii claselor I și a II-a, coordonați de învățătorii D. Țetc, N. Țetc, M. Săvencu și profesoarele pentru învățământul primar A. Mărginean, C. David, C. Danciu, A. Anghel, I. Bihorean, s-au întrecut în activități cultural-artistice, vizionare de filme educative la Cinema Colors Alba Iulia, drumeții, excursii tematice în orașele Târgu Mureș și  Sibiu.

„Drumul cărților”, „Pași siguri în viitor”, „Suportul cunoașterii” sau „Străbunii noștri” au fost câteva dintre activitățile desfășurate de către elevii claselor a III-a și profesoarele pentru învățământul primar V. Barbu, R. Magda, A. Mailat, în colaborare cu institutii de stat și private. Au fost vizitate câteva societăţi comerciale şi Muzeul de Științe ale Naturii Aiud, dar și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Clasele a V-a și a VI-a, îndrumate de profesoarele R. Mureșan, R. Pescaru, D. Mateica, au avut curiozitatea să cunoască modul în care se desfășoară activitatea la Stația de Ambulanță Alba Iulia, activitate specifică în cadrul proiectului „Măsuri de prim ajutor în caz de accidente”.

Promovând comportamente alimentare sănătoase adecvate sănătății fizice și psihice, elevii claselor a VI-a au vizitat Centrul de Epurare al Apei potabile Alba Iulia, activitate specifică proiectului „Măsuri de purificare a apei și combaterea factorilor poluanți”.

În îmbinarea sportului și a cunoașterii, elevii claselor liceale alături de profesorii coordonatori A. Muntean, M. Oprea, D. Lăncranjan, s-au implicat într-un joc interactiv de descoperire a edificilor din Cetatea Albă Carolina, joc pe echipe cu acordare de diplome la final.

Excursiile tematice nu au lipsit în această săptămână; elevii și profesorii claselor din gimnaziu și liceu au urmărit principalele obiective turistice din orașele Iași, Timișoara și Craiova.

Tot în cadrul acestei săptămâni, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, au demarat o actiune cu scopul informării elevilor și personalului didactic cu privire la capacitatea Jandarmeriei Alba de a garanta respectarea drepturilor și libertăților cetățenești, la modul activ în care jandarmii se implică în viața de zi cu zi a cetățenilor. Copiii prezenți, sub îndrumarea profesoarelor L. Oltean și R. Mureșan, au asistat la exerciții demonstrative atractive executate de jandarmi și la prezentarea tehnicii din dotare.

Elevii de la LPS Alba Iulia par să fi ținut cont de sloganul „Să știi mai multe, să fii mai bun”, dacă vorbim despre setea lor de cunoaștere și de experimentare a unor lecții ce sunt mai greu de dus la îndeplinire într-o zi obișnuită de școală, toate acestea desfășurându-se sub atenta îndrumare a directorilor institutiei de învățământ, Simona Todoran și Nicușor Marcu.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

ECHINOCŢIUL de TOAMNĂ 2018: Momentul în care ziua este egală cu noaptea. Când trecem la ORA de IARNĂ

avatar

Publicat

toamna

Echinocţiul de toamnă din acest an este duminică, 23 septembrie, la ora 4.54 . Este momentul în care ziua este egală cu noaptea. Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până în decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă.Echinocţiul de toamnă are loc […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia. Dan Băcăințan, între cei mai buni barista din lume

avatar

Publicat

Campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea, Dan Băcăințan, va participa la cea mai prestigioasă competiție din lume, dedicată cafelei. Campionatul Mondial de Cafea va avea loc la Belo Horizonte, în Brazilia, între 7 și 9 noiembrie. Dan Băcăințan este din Partoș, Alba Iulia, și a plecat în Italia în anul 2005 la părinții […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

STUDIU DE CAZ : Cine este responsabil de un șofer fără discernământ în trafic? Lege versus realitate (JustițiaProCetățean.ro)

avatar

Publicat

Miercuri s-au petrecut scene șocante în traficul din Alba Iulia. Un bărbat aflat la volanul unui VW Passat a condus necontrolat, provocând șicane și fiind un pericol pentru restul participanților la trafic. Ba mai mult, la trecerea de pietoni, într-o ora de vârf când elevii ies de la școală, era să spulbere pe zebră un […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lidl mai încearcă odată autorizarea construcției unui nou magazin, în centrul municipiului Alba Iulia. Proiect în CL

avatar

Publicat

O nouă propunere pentru reconfigurarea zonei în care a funcționat Piața Sifor din centrul municipiului Alba Iulia se va afla pe masa consilierilor locali, în ședința de vineri, 28 septembrie. Clădirea modernă în care ar urma să funcționeze un nou magazin Lidl va avea două etaje, cu spațiu comercial la parter și birouri la etaj.Consilierii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Sute de alergători au luat STARTUL la Alba Iulia City Race, ediția a IV-a, în Cetatea Alba Carolina

avatar

Publicat

alba iulia city race 2018

Sâmbătă, cu ocazia celei de-a patra ediții a Alba Iulia City Race, orașul Unirii s-a transformat în capitala atletismului românesc. În anul Centenarului, peste 700 de alegători au luat startul pe cele trei trasee pentru adulți, semimaratonul de 21 de kilometri și 700 de metri, crosul de 10 kilometri și 300 de metri și cursa […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate