Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ADR Centru a participat și susținut o nouă ediție a târgului destinat eficienței energetice și energiilor regenerabile

Publicat

Foto4La sfârșitul săptămânii trecute ADR Centru a sprijinit, pentru al patrulea an consecutiv, organizarea Târgului ALEA. Evenimentul, intitulat Târgul „Surse regenerabile de energie ALEA 2016 – Târg de echipamente și soluții complete” s-a desfășurat în perioada 17-18 septembrie, la centrul comercial Alba Mall din Alba Iulia, în organizarea Agenției Locală a Energiei Alba și a Consiliului Județean Alba, cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia și al Universității ”1 Decembrie 1918”.

La acest eveniment, aflat la a IX-a ediție, au fost expuse panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, sisteme electromagnetice de încălzit, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă, instalații eoliene și multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile. O atenție deosebită a fost acordată, și în acest an, transportului sustenabil, prin expunerea unor mijloace de transport electrice, de la biciclete, la autoturisme și mici microbuze urbane.

ADR Centru, prin echipa Centrului Europe Direct, le-a prezentat albaiulienilor, și nu numai, informații și detalii despre Directivele europene privind eficientizarea consumurilor de energie, precum și detalii despre importanța utilizării energiilor regenerabile. În paralel, celor interesați le-au fost detaliate posibilitățile de atragere de fonduri nerambursabile pentru investiții în aceste sectoare economice, care se regăsesc în Catalogul Surselor de Finanțare Nerambursabile, document electronic editat de echipa ADR Centru.

Sub motto-ul „O energie durabilă, sigură și la prețuri accesibile pentru europeni”, vizitatorilor și celorlalți expozanți le-au fost prezentate informații privind politicile publice europene în domeniul energiei, dar și modul de identificare a partenerilor străini prin proiectul BisNET-Transylvania. Acest proiect este dedicat sprijinirii cooperării în afaceri și dezvoltării activităţii de internaționalizare a firmelor din Regiunea Centru.

Concret, prin participarea la astfel de evenimente, ADR Centru oferă mai multe servicii gratuite de consultanţă firmelor din Regiunea Centru, prin furnizarea, la cerere, a răspunsurilor la întrebări punctuale pe teme europene și asistenţă în accesarea programelor cu finanţare europeană. Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, peste 200 de participanți au vizitat standul ADR Centru și au primit din partea echipelor Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru și BisNET Transylvania obiecte promoționale și multe materiale informative.

Târgul propriu-zis de echipamente și servicii complete ”ALEA 2016”, a reunit peste 20 de firme, inclusiv cu produse din domeniul iluminatului public eficient, al microhidrocentralelor, al centralelor eficiente pe biomasă, al pompelor de căldură, dar și al soluțiilor de eficientizare a consumului energetic în clădiri.

Ca o atracție inedită, pe lângă expunerea de soluții tehnice, în cadrul Târgului a fost prezentat și ”Jenny 5” – un robot care ”crește” și ”învață”, realizat la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, pentru a deveni un ajutor de nădejde în gospodărie. Coordonatorul echipei care a construit și perfecționează mașinăria-minune, speră că acest robot va ajunge ”mâna dreaptă” într-o casă, unde va ajuta la gătit și curățenie, dar va putea să se ocupe și de grădinărit sau zugrăvit. La evenimentul de la Alba Iulia curioșii au văzut cum acest robot, deși departe de imaginea confraților săi prezentată în filmele de ficțiune, poate să-și urmeze însoțitorul și, eventual, să-l ajute la cărat bagaje.

La finalul evenimentelor, în cadrul Tombolei organizate în ultima zi a Târgului ALEA-2016, au fost oferite 5 premii și 20 de mențiuni. Echipa ADR Centru a oferit 5 mențiuni, constând în seturi de obiecte promoționale, fiecare în valoare de circa 50 lei, câștigate de Florina Lupoian, Mădălina Rus, Camelia Kis, Vasile Mititelu și Căta Avram.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax