Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | ADR Centru: Obiective din Regiunea Centru, finanţate prin POR, prezentate la ALBA IULIA. Pentru perioada 2014-2020, FONDURI de peste 750 de milioane de euro

Publicat

adr centru, alba iulia Marţi, la Alba Iulia a avut loc Conferinţa Regională ADR Centru, privind stadiul implementării POR la nivelul Regiunii Centru. Au fost prezentate o serie de proiecte finanţate de ADR Centru în Alba, Braşov, Harghita, Mureş şi Sibiu, dar şi valoarea fondurilor nerambursabil, care se vor aloca în perioada 2014-2020 prin POR, respectiv 751 de milioane de Euro. În perioada 2007-2013 au fost contractate proiecte în valoare de peste 850 de milioane de euro. În şapte au fost depuse peste 1200 de proiecte, cu o vloare de peste 1,77 miliarde de euro.

La întâlnirea de lucru de la Alba Iulia s-au reunit principalii parteneri implicaţi în implementarea programului REGIO în Regiunea Centru şi în procesul de absorbţie a fondurilor europene gestionate de către ADR Centru.

Simion Creţu a spus în cadrul conferinţei regionale că „în perioada 2014-2020 ne aşteaptă provocarea. Un program nou, carea a preluat de la cel vechi câteva aspecte, dar care vine şi cu multe lucruri noi, schimbate flexibile şi care, cu certitudine aduce mai mulţi bani. Adică fonduri europene, care trebuie investite judicios, peste 750 de milioane euro, care trebuie plasaţi în dezvoltare, capacităţi noi, în modernizare şi inovare, pentru a putea oferi cetăţenilor şansa de a transforma regiunea noastră într-un loc mai atractiv pentru a locui şi a munci”.

În şapte ani peste 575 de milioane de euro, mai mult de 120% din bugetul nerambursabil alocat Regiunii Centru prin POR 2007-2013, au fost contractate. Aproape 60% din aceste fonduri sunt investite în proiecte concrete şi restituite beneficiarilor. În cadrul conferinţei regionale au fost prezentate şi o parte din obiectivele deja finalizate, prin cele peste 260 de milioane de euro.

Printre obiectivele care au fost aduse în discuţie s-a numărat şi proiectul unei firme din Alba Iulia care a obţinut finanţare pentru construirea şi dotarea unei hale pentru producţie şi depozitare, pentru perioada 2011-2012. Valoarea proiectului s-a ridicat la 1.233.088 de lei, din care finanţare nerambursabilă  848.190 de lei.  În urma implementării proiectului firma din Alba Iulia are o creştere a cifrei de afaceri cu peste 10% la 12 luni de la implementarea investiţiei, dar şi crearea a 3 locuri noi de muncă cu normă întreagă.

În cadrul conferinţei s-a vorbit de valorizarea turistică a Regiunii Centru şi de obiectivele istorice deosebite ale acesteia, ce a permis reintroducerea în circuitul turistic a 18 biserici evanghelice de patrimoniu, din 4 judeţe ale regiunii. Printre obiectivele turistice se numără şi Biserica Fortificată din Sebeş, pentru care s-au alocat 212.369 de euro şi Biserica fortificată din Gârbova, iar valoarea fondurilor alocate este de 98.005 euro.

De asemenea jurnaliştii din Regiunea Centru care au colaborat cu ADR Centru, în cursul anului 2014, şi au reflectat activitatea Centrului Europe Direct Regiunea Centru au fost premiaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax