Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ADR Centru va participa la Zilele Landului Brandenburg. Cetățenii germani sunt din nou invitați să descopere frumusețile regiunii

Publicat

Foto7Timp de două zile, în 3 și 4 septembrie 2016, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru va reprezenta din nou regiunea de dezvoltare formată din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu în fața locuitorilor Landului Brandenburg din Germania. Informațiile despre atracțiile turistice și potențialul socio-economic al Regiunii Centru vor fi prezentate germanilor în cadrul evenimentului „Zilele Brandenburg, ediția 2016”, care se va desfășura în localitatea Hoppegarten, de lângă Berlin. Standul Regiunii Centru, care se află la a patra participare de acest fel, este cel mai mare din ultimii ani și este amplasat în secțiunea specială dedicată partenerilor landului german.

Dietmar Woidke, Ministru-Președinte al Landului Brandenburg, va vizita standul Regiunii Centru în cursul zilei de sâmbătă, 3 septembrie 2016.

ADR Centru a participat, cu mult succes, la edițiile din ultimii ani ale Zilelor Landului Brandenburg. De aproape fiecare dată mii de vizitatori au trecut pe la standurile regiunilor partenere ale Landului german. Și la această ediție a manifestării sunt așteptați să participe peste 100.000 vizitatori, ținând cont de apropierea localității gazdă de Capitala Germaniei. Standul Regiunii Centru este amplasat chiar în zona centrală a orașului Hoppegarten, aproape de Centrul de Presă. Experții ADR Centru vor prezenta oportunitățile, atracțiile deosebite și tradițiile din regiune, expunând materialele de prezentare ale celor șase județe dar și cele ale multor municipalități care au pregătit broșuri și pliante în limba germană. În standul român vor fi prezentate imagini interactive din mai multe filme realizate în Transilvania, pentru ca publicul german să fie atras la standul regiunii noastre, pentru a se documenta cu privire la dezvoltarea vieții economico-sociale în Regiunea Centru și pentru a obține multe informații despre posibilitățile de investiții și de petrecere a timpului liber în regiunea noastră.

Parteneriatul nostru cu Landul Brandenburg se dezvoltă de aproape 15 ani. Activitatea noastră vizează nu numai atragerea de turiști din Germania în Regiunea Centru, dar încercăm să prezentăm și posibilitățile de investiții în întreaga regiune. De asemenea, un obiectiv foarte important este dezvoltarea schimbului de informații, ca să susținem activitățile de parteneriat derulate de factorii de decizie politico-administrativă. Legat de aceste activități de parteneriat, ne concentrăm atenția pe facilitățile oferite celor care investesc în Regiunea noastră, deoarece numai turismul nu poate aduce singur op creștere sustenabilă. Cancelaria de Stat a Landului Brandenburg acordă o mare importanță relațiilor noastre bilaterale și noi căutăm permanent, împreună cu reprezentantul de Parteneriat bilateral, doamna Birgit Schliewenz, noi posibilități de cooperare, care vor fi prezentate șefului guvernului landului, Dr. Dietmar Woidke. În ultimii ani am găsit tot mai multe proiecte comune și considerăm că, beneficiind de sprijinul partenerilor germani, vom putea fundamenta atragerea de fonduri pentru dezvoltare, dar și să creăm aici, în mijlocul Transilvaniei, un climat socio-economic cât mai apropiat de cel din Germania”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru, referindu-se la vizita delegației Regiunii Centru în landul german Brandenburg.

Zilele Landului Brandenburg se organizează din doi în doi ani, locația evenimentului schimbându-se de fiecare dată. Pe lângă regiunile partenere tradiționale ale Landului Brandenburg (din Polonia și România) au mai fost invitați să participe și alți parteneri internaționali. Atenția acordată regiunilor cu care colaborează germanii este ilustrată și de către presa regională din Germania, inclusiv ca un model de conviețuire între diferite etnii, dar și în legătură cu avantajele reciproce rezultate din acest parteneriat, între care se detașează turismul și posibilitățile de colaborare economică.

La acest gen de evenimente, în fața publicului german se prezintă activitățile cu și pentru tineri și copii, în general tot ce ține de serviciile publice, pe lângă spectacole de teatru, precum și manfestări dedicate dezvoltării turismului și mediului de afaceri cu specific regional. În stil specific german, toate evenimentele prezintă rezultatele muncii și au ca scop promovarea Landului Brandenburg, pentru ca toți locuitorii să simtă apartenența la o regiune puternică, în plină dezvoltare la nivel european.

Regiunea Centru beneficiază de un stand în zona expozițională centrală, coordonată de către Cancelaria de Stat a landului, prin care se subliniază importanța pe care germanii o acordă parteneriatului cu regiunile europene. Celelalte zone expoziționale sunt amplasate pe o suprafață de peste 8 kmp, în principalele piețe și bulevarde ale orașului gazdă, fiind împărțite pe zone tematice dedicate istoriei, artelor, sportului și jocurilor. În sectorul dedicat artelor sunt amplasate mai multe scene, pe una dintre ele fiind prezentate și spectacolele realizate în comun de copiii români, alături de colegii lor germani.

Parteneriatul dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg a fost demarat in 2001, fiind consolidat de-a lungul timpului prin dezvoltarea unor proiecte comune, vizite oficiale ale factorilor de decizie politică și delegații ale oamenilor de afaceri. Cancelaria de Stat a Landului a susţinut activ eforturile de dezvoltare din Regiunea Centru și a impulsionat constant activităţile şi proiectele comune derulate în regiunea noastră. Pe lângă experiența administrativă a Landului Brandenburg, Regiunea Centru a mai beneficiat, în urma parteneriatului bilateral, și de un avantajos schimb de bune practici, deoarece acest land este cel mai avansat din Germania din punctul de vedere al introducerii şi utilizării pe scară largă a energiei produse din surse regenerabile. Un alt punct forte al acestei regiuni germane îl reprezintă posibilitatea de cooperare în domeniul dezvoltării urbane. În aceste condiții, participarea la un eveniment cum sunt Zilele Landului Brandenburg reprezintă, atât pentru partea română, cât și pentru partea germană, o oportunitate, iar Regiunea Centru este până în prezent singura din România care participă de patru ori consecutiv la un astfel de eveniment.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ECONOMIE

Topul producătorilor de înghețată din România. Compania Alpin 57 Lux din Sebeș, pe primul loc la toate capitolele

Publicat

Pe primul loc în topul producătorilor de înghețată din România, în 2022, se afla Alpin57 Lux, compania din Sebeș care face parte din grupul Food Union, din 2016. Topul a fost realizat de risco.ro.

Compania din județul Alba produce peste 100 de sortimente de înghețată sub diferite branduri, printre care cele mai populare sunt Transalpina, Malgra, Fulg de Nea, Delicia, Ice-Pop etc. și o gamă de 30 de produse de înghețată HoReCa.

Sursa: risco.ro

Cifra de afaceri în anul 2021 era de circa 107 milioane de lei, la un profit net de 1,5 milioane. ab24

Pe locul 2 se situează Top Gel, cu o cifră de afaceri de 72,7 milioane de lei. Compania are în portofoliu 50 de sortimente de înghețată și o gamă de napolitane, realizate la fabrica TOPGEL din Comuna Carcea, în apropiere de Craiova.

TopGel are o capacitate de producție a inghețatei de 100 tone/zi.

Urmează Ice Dyp Balas SRL, situată în localitatea Cărpiniș și bine cunoscută pentru rolul important pe care îl joacă în economia localității.

Portofoliul cuprinde peste 60 de sortimente de înghețată, inițial compania începând ca un laborator de înghețată.

În prezent, capacitatea de producție este de 170 tone/zi. Cifra de afaceri în 2021 era de 50,6 milioane de lei, iar profitul net de 4,2 milioane, la un număr de 378 salariați.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Modelul Dacia Logan MCV devine autoturism electric sub marca Lada. Cum arată e-Largus

Publicat

Dacia Logan MCV se va transforma în primul vehicul electric Lada, sub numele de e-Largus. Varianta 100% electrică a acestui model va fi produsă la fabrica Izhevsk.

Este deocamdată un prototip, dar va ajunge pe șoselele din Rusia anul viitor sau cel târziu în 2024. 

Din păcate, Lada nu dezvăluie specificațiile tehnice ale lui e-Largus, deși presa rusă raportează că acesta va fi oferit în versiuni pentru pasageri cu cinci și șapte locuri, precum și o furgonetă cu spațiu pentru marfă, scrie Motor1.com.

Independența ar putea ajunge până la 400 de kilometri, deși acest număr este neoficial și sună puțin prea optimist pentru toată lumea.

AvtoVAZ, compania care deține Lada, a avut probleme mari de la invazia Ucrainei, dar de curând a reușit să reia producția modelului Granta, deși fără ABS, airbaguri și alte dotări.

Pentru proiectul electric, Lada se aventurează într-o zonă unde nu are experiență, prezentând ceea ce se crede a fi un prototip electric funcțional, scriu și cei de la Promotor.ro.

E-Largus se bazează pe generația anterioară a Daciei Logan MCV. Acest vehicul are la bază platforma B0 a grupului Renault-Dacia, lansată în 2004 și care se află și pe prima generație Dacia Duster, Nissan Kicks, Mahindra Verito Vibe și Lada Xray.

Vânzările de mașini electrice sunt foarte modeste în Rusia și, în mare parte din țară, rețeaua de încărcare este inexistentă.

Lada, și mai precis AvtoVAZ, speră că această situație se va schimba rapid.

Foto: motor.es

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ați văzut-o? Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat de acasă. Mama ei a anunțat Poliția

Publicat

Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 14 august 2022, în jurul orei 16,30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către o femeie din comuna Sântimbru, cu privire la faptul că, în noaptea de 12/13 august, fiica sa, Mircea Mădălina Denisa, de 17 ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Minora are următoarele semnalmente:

  • 160 cm înălțime;
  • 54 kg;
  • brunetă
  • Ochi căprui;
  • Față ovală;
  • La data plecării purta tricou alb, colanți negri, șlapi alb cu roșu;

Polițiștii desfășoară cercetări, în vederea identificării minorei, iar aceasta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Microbuz cu nouă cetățeni români, implicați într-un accident în Germania. Precizările MAE

Publicat

Un microbuz în care se aflau nouă români, muncitori sezonieri, care se duceau la muncă în Olanda, a fost implicat sâmbătă seară într-un accident violent produs în Germania. MAE român a anunțat că s-a autosesizat și a cerut informații despre starea acestora. 

Accidentul a avut loc pe A4, între Düren și Langerwehe, în jurul orei 23:53.

Un șofer de taxi în vârstă de 26 de ani a lovit cu viteză microbuzul românilor, în timp ce acesta se afla în depășire.

În urma impactului, microbuzul a derapat și s-a răsturnat pe o parte, rulând așa încă aproape 10 metri.

Comunicatul MAE:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General al României la Bonn, s-a autosesizat în urma informațiilor din mass-media cu privire la un accident rutier produs la data de 14 august 2022, pe autostrada A4, între orașele Duren și Köln, în care au fost implicate două autovehicule, dintre care unul înmatriculat în România, și în urma căruia au fost răniți nouă cetățeni români.

În acest context, reprezentanții Consulatului General al României la Bonn au întreprins demersuri pe lângă autoritățile germane, în regim de urgență, pentru a obține informații referitoare la identitatea, starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și la circumstanțele producerii accidentului.

În urma demersurilor oficiului consular, autoritățile germane au comunicat că, în acest moment, doar un cetățean român continuă să necesite îngrijiri medicale în cadrul unei unități medicale specializate, în timp ce restul au fost externați.

Ancheta autorităților germane cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare.

Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autoritățile locale și cu unitatea medicală în care este internat cetățeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale.

Foto: Vincent Kempf

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax