Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ADR Centru va participa la Zilele Landului Brandenburg. Cetățenii germani sunt din nou invitați să descopere frumusețile regiunii

Publicat

Foto7Timp de două zile, în 3 și 4 septembrie 2016, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru va reprezenta din nou regiunea de dezvoltare formată din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu în fața locuitorilor Landului Brandenburg din Germania. Informațiile despre atracțiile turistice și potențialul socio-economic al Regiunii Centru vor fi prezentate germanilor în cadrul evenimentului „Zilele Brandenburg, ediția 2016”, care se va desfășura în localitatea Hoppegarten, de lângă Berlin. Standul Regiunii Centru, care se află la a patra participare de acest fel, este cel mai mare din ultimii ani și este amplasat în secțiunea specială dedicată partenerilor landului german.

Dietmar Woidke, Ministru-Președinte al Landului Brandenburg, va vizita standul Regiunii Centru în cursul zilei de sâmbătă, 3 septembrie 2016.

ADR Centru a participat, cu mult succes, la edițiile din ultimii ani ale Zilelor Landului Brandenburg. De aproape fiecare dată mii de vizitatori au trecut pe la standurile regiunilor partenere ale Landului german. Și la această ediție a manifestării sunt așteptați să participe peste 100.000 vizitatori, ținând cont de apropierea localității gazdă de Capitala Germaniei. Standul Regiunii Centru este amplasat chiar în zona centrală a orașului Hoppegarten, aproape de Centrul de Presă. Experții ADR Centru vor prezenta oportunitățile, atracțiile deosebite și tradițiile din regiune, expunând materialele de prezentare ale celor șase județe dar și cele ale multor municipalități care au pregătit broșuri și pliante în limba germană. În standul român vor fi prezentate imagini interactive din mai multe filme realizate în Transilvania, pentru ca publicul german să fie atras la standul regiunii noastre, pentru a se documenta cu privire la dezvoltarea vieții economico-sociale în Regiunea Centru și pentru a obține multe informații despre posibilitățile de investiții și de petrecere a timpului liber în regiunea noastră.

Parteneriatul nostru cu Landul Brandenburg se dezvoltă de aproape 15 ani. Activitatea noastră vizează nu numai atragerea de turiști din Germania în Regiunea Centru, dar încercăm să prezentăm și posibilitățile de investiții în întreaga regiune. De asemenea, un obiectiv foarte important este dezvoltarea schimbului de informații, ca să susținem activitățile de parteneriat derulate de factorii de decizie politico-administrativă. Legat de aceste activități de parteneriat, ne concentrăm atenția pe facilitățile oferite celor care investesc în Regiunea noastră, deoarece numai turismul nu poate aduce singur op creștere sustenabilă. Cancelaria de Stat a Landului Brandenburg acordă o mare importanță relațiilor noastre bilaterale și noi căutăm permanent, împreună cu reprezentantul de Parteneriat bilateral, doamna Birgit Schliewenz, noi posibilități de cooperare, care vor fi prezentate șefului guvernului landului, Dr. Dietmar Woidke. În ultimii ani am găsit tot mai multe proiecte comune și considerăm că, beneficiind de sprijinul partenerilor germani, vom putea fundamenta atragerea de fonduri pentru dezvoltare, dar și să creăm aici, în mijlocul Transilvaniei, un climat socio-economic cât mai apropiat de cel din Germania”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru, referindu-se la vizita delegației Regiunii Centru în landul german Brandenburg.

Zilele Landului Brandenburg se organizează din doi în doi ani, locația evenimentului schimbându-se de fiecare dată. Pe lângă regiunile partenere tradiționale ale Landului Brandenburg (din Polonia și România) au mai fost invitați să participe și alți parteneri internaționali. Atenția acordată regiunilor cu care colaborează germanii este ilustrată și de către presa regională din Germania, inclusiv ca un model de conviețuire între diferite etnii, dar și în legătură cu avantajele reciproce rezultate din acest parteneriat, între care se detașează turismul și posibilitățile de colaborare economică.

La acest gen de evenimente, în fața publicului german se prezintă activitățile cu și pentru tineri și copii, în general tot ce ține de serviciile publice, pe lângă spectacole de teatru, precum și manfestări dedicate dezvoltării turismului și mediului de afaceri cu specific regional. În stil specific german, toate evenimentele prezintă rezultatele muncii și au ca scop promovarea Landului Brandenburg, pentru ca toți locuitorii să simtă apartenența la o regiune puternică, în plină dezvoltare la nivel european.

Regiunea Centru beneficiază de un stand în zona expozițională centrală, coordonată de către Cancelaria de Stat a landului, prin care se subliniază importanța pe care germanii o acordă parteneriatului cu regiunile europene. Celelalte zone expoziționale sunt amplasate pe o suprafață de peste 8 kmp, în principalele piețe și bulevarde ale orașului gazdă, fiind împărțite pe zone tematice dedicate istoriei, artelor, sportului și jocurilor. În sectorul dedicat artelor sunt amplasate mai multe scene, pe una dintre ele fiind prezentate și spectacolele realizate în comun de copiii români, alături de colegii lor germani.

Parteneriatul dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg a fost demarat in 2001, fiind consolidat de-a lungul timpului prin dezvoltarea unor proiecte comune, vizite oficiale ale factorilor de decizie politică și delegații ale oamenilor de afaceri. Cancelaria de Stat a Landului a susţinut activ eforturile de dezvoltare din Regiunea Centru și a impulsionat constant activităţile şi proiectele comune derulate în regiunea noastră. Pe lângă experiența administrativă a Landului Brandenburg, Regiunea Centru a mai beneficiat, în urma parteneriatului bilateral, și de un avantajos schimb de bune practici, deoarece acest land este cel mai avansat din Germania din punctul de vedere al introducerii şi utilizării pe scară largă a energiei produse din surse regenerabile. Un alt punct forte al acestei regiuni germane îl reprezintă posibilitatea de cooperare în domeniul dezvoltării urbane. În aceste condiții, participarea la un eveniment cum sunt Zilele Landului Brandenburg reprezintă, atât pentru partea română, cât și pentru partea germană, o oportunitate, iar Regiunea Centru este până în prezent singura din România care participă de patru ori consecutiv la un astfel de eveniment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax