Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Afişe electorale PSD, amplasate ilegal la Cîmpeni. BEJ Alba a admis o sesizare PNL şi cazul ajunge şi la Poliţie, pentru verificări şi măsuri

Publicat

IMG_0278Biroul Electoral Judeţean Alba a admis, marţi, în parte, o sesizare primită de la PNL, privind afişe electorale amplasate ilegal. Este vorba despre materiale de promovare a candidatului PSD Călin Andreş pentru Senat, situaţie despre care a fost sesizată şi Poliţia Alba, pentru verificări şi măsuri.

Potrivit sesizării PNL, afişe electorale cu candidatul de la Cîmpeni au fost amplasate pe garduri, în interiorul ferestrei unui magazine, pe garaje şi stâlpi de electricitate din Cîmpeni, în condiţiile în care primăria a stabili doar anumite locaţii pentru afişaj electoral.

BEJ Alba a dispus PSD – Filiala Alba să înlăture aceste afişe şi a dispus trimiterea sesizării la IPJ Alba, pentru verificare şi luare de măsuri.

Decizia BEJ poate fi contestată în 48 de ore.

Potrivit legislaţiei, afişajul electoral este interzis în alte locuri decât cele stabilite prin dispoziţie a primarului, iar “nerespectarea dispoziţiilor constituie contravenţii, dacă nu sunt săvârlite în astfel de condiţii încât să constituie infracţiuni”.

Potrivit BEJ Alba, PNL Alba a mai sesizat astfel de situaţii de afişaj electoral ilegal din partea PSD şi la Ciugud, Abrud şi Teiuş, însă nu a prezentat probe în acest sens.

Vezi integral: Decizie BEJ Alba afisaj electoral ilegal PSD

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax