Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Aiudeanul Ștefan Balog a reprezentat România la Simpozionul Internațional de Pictură din Dakar, Senegal

Publicat

Aiudeanul Ștefan Balog a fost singurul artist invitat să reprezinte România la Simpozionul Internațional de Pictură INTEGRATION, un eveniment organizat în paralel cu Bienala de Artă Africană Contemporană din Dakar, Senegal.

Simpozionul de pictură aavut loc în perioada 1-11 mai 2018 și au participat artiști din 13 țări: Benin, Burkina Faso, Cipru, Coasta de Fildeș, Coreea de Sud, Mali, Maroc, Nigeria, România, Senegal, Sudan, Tunisia și Turcia.

Deschiderea evenimentelor artistice din Dakar au avut loc pe data de 3 mai la Teatrul Național, în prezența lui Macky Sall, președintele Republicii Senegal și a Ministrului Culturii, Abdou Latif Coulibaly.  Vernisajul Salonului Internațional  de la fostul Palat al Justiei a avut loc în aceiași zi la ora 16.00 în prezența lui Mahammed Boun Abdallah Dionne, Prim –Ministru al Senegalului. Pe durata evenimentelor au avut loc ateliere de creație, discuții tematice, excursii și vizitarea expozițiilor din cadrul bienalei.

Stefan Balog a prezentat în cadrul discuțiilor atât activitățile desfășurate de Fundația Inter-Art cât și cadrul cultural-turistic al Aiudului și al județului Alba. În cadrul unei întrevederi cu Magatte Wade, primarul din localitatea Meckhe partea senegaleză s-a arătat interesată de un posibil parteneriat. La expozițiile de închidere a simpozionului au fost expuse lucrările create pe durata evenimentului. Prima expoziție a avut loc pe data de 9 mai la sediul Fundației Sonatel-coorganizator al bienalei și al simpozionului. La vernisaj a participat și Ministrului Culturii, Abdou Latif Coulibaly. Cu această ocazie după terminarea momentelor oficiale Stefan Balog a avut o scurtă întânire cu munistrul, care a primit câteva cataloage cu cele mai importante expoziții organizate de Fundația Inter-Art. A fost remarcata îndeosebi expoziția organizată în 2013, la sediul ONU din New York, unde printre cele 110 tăriexpuse de Fundația Inter-Art a fost reprezentat și Senegalul.

”Simpozionul din Senegala reprezentat pentru mine o experiență unică, plină de dinamică și entuziasm, cu oameni ospitalieri și iubitori de artă. A fost o deoasebită onoare săreprezint România și prin arta mea să las o amprentă și pe tărâm african. Am încercat-ca de fiecare dată- să prezint și locul de unde vin, am prezentat eventimentele noastre principale, am vorbit de orașul meu natal Aiudul, dar și despre tot ce are mai frumos județul Alba. Cine știe, poate vom avea pe viitor și mulți turiști senegalezi”, a declarat Stefan Balog.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax