Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ajutoare umanitare pentru oamenii din localitățile lovite de inundații, din partea Filialei Alba a Crucii Roșii

Publicat

crucea

Ca urmare a precipitațiilor abundente înregistrate în sudul județului Alba, în data de 1 iunie 2019, localitățile Răchita, Pianu de Jos, Pianu de Sus, Sebeșel și Săliștea au fost afectate grav de inundații.

Crucea Roșie Română Filiala Alba, în calitate de organizație dedicată problemelor umanității, membră în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, a intervenit în acceași zi, pentru a oferi ajutoare de primă necesitate pentru sinistrați.

crucea rosie

Astfel, un prim transport cu ajutoare umanitare, destinat localităților în care a fost declarată stare de dezastru, a sosit sâmbătă noaptea în zonă, asigurând 500 litri de apă, 100 litri de lapte, 100 de pături, 100 de saci de dormit, 50 saltele și îmbrăcăminte pentru aproximativ 70 de copii.

Având în gestiune un depozit de materiale pentru dezastre, precum și un fond de urgență, ambele destinate unor asemenea situații de criză, Crucea Roșie Română Filiala Alba a răspuns, prin personalul și voluntarii săi, oferind asistență umanitară de urgență.

În decursul acestei dimineți, trei echipe alcătuite din voluntari și angajați ai Crucii Roșii au pornit din nou către zona calamitată, pentru a transporta alimente, apă și produse igienico-sanitare.

crucea rosie

Astfel în localitatea Săliștea, o echipă formată din trei persoane s-a deplasat în teritoriu pentru a distribui 200 l de apă familiilor afectate.

Totodată, în localitatea Răchita, alte două echipe, formate din 9 persoane, s-au deplasat cu două mașini, dintre care una 4×4, și o remorcă, pentru a distribui alimente (240 buc. pateuri, 216 conserve, 200 pâini, 400 litri apă) și 200 pachete igienico sanitare, 100 perechi cizme și peste 300 seturi de lenjerii de pat.

crucea rosie

Sunt oameni afectați grav, ca urmare a inundațiilor și viiturilor din acest sfârșit de săptămână. Aceștia trebuie să știe că nu sunt singuri, că suntem alături de ei și îi sprijinim pentru a trece mai ușor peste aceste probleme și greutăți. Organizația noastră face un apel către populaţie, să doneze alimente, apă și produse igienico-sanitare.

Acestea pot fi aduse la adresa organizaţiei noastre: Alba Iulia, str. Bucureşti, nr. 16, urmând ca ele să fie transportate ulterior de Crucea Roşie în zonele calamitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax