Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ajutor pentru bolnavii de cancer: Cazare și masă gratuite pentru pacienții care merg la tratament în Cluj-Napoca

Publicat

În Cluj-Napoca a fost inaugurată o nouă clădire care oferă gratuit cazare și masă pentru persoanele bolnave de cancer care merg la Cluj-Napoca pentru tratament. Aceasta este cea de-a doua clădire construită în Cluj-Napoca de o asociație non profit.  Proiectul a fost realizat cu o investiție de 1,2 milioane de euro, bani obținuți exclusiv din donații private.

Clădirea este situată pe strada Vrancea nr. 4 din Cluj-Napoca și a fost inaugurată marți, 26 septembrie, scrie Cluj24.ro.

Casa Filip a primit sprijinul a peste 1.500 de donatori, inclusiv 300 de persoane care au donat lunar și peste 100 de companii care au contribuit cu bani, materiale de construcții și servicii. De asemenea, 11 biserici și organizații non-profit au susținut această inițiativă. Printre bolnavii cazați acolo au fost mulți și din Alba.

Cazare și masă gratuite pentru 40 de persoane, zilnic

Casa poate găzdui zilnic 40 de persoane și vine în ajutorul persoanelor bolnave de cancer care trebuie să rămână în Cluj-Napoca pentru tratament.

Inițiativa Casei Filip a pornit dintr-o experiență personală, când Filip Fărăgău a fost diagnosticat cu cancer, în anul 2015. El și soția sa Violeta, au observat cât de dificil era pentru bolnavii de cancer să rămână în Cluj-Napoca pentru tratament, dat fiind costul ridicat al vieții în oraș.

YouTube video

În memoria lui Filip, Violeta, susținută de Fundația Osana din Arad, a deschis prima Casă Filip în anul 2018.

De atunci, casa a găzduit peste 1.000 de persoane în 5 ani de activitate, dar a trebuit să refuze multe altele, din cauza lipsei de spațiu.

Casa Filip este un loc de alinare pentru pacienții și familiile lor, oferindu-le un suport esențial în timpul tratamentului.

Inițiativa vine în contextul în care aproximativ 100.000 de persone sunt diagnosticate cu cancer în România în fiecare an, iar între 15.000 și 20.000 de bolnavi merg la Cluj-Napoca pentru diagnosticare și tratament al acestei cumplite boli.

Casa Filip este un exemplu de solidaritate și sprijin pentru acești pacienți, în lupta lor cu cancerul.

Cum pot obține pacienții cazare la Casa Filip

Cei care au nevoie de o cazare trebuie să sune la numărul de telefon 0751.151.796 pentru a comunica când și pentru ce perioadă au nevoie de cazare.

Telefonul pentru rezervări funcționează de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00. În week-end nu se pot face rezervări.

Mai multe detalii AICI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax