Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Al doilea atelier „V.I.P. de ALBA”, la UAB: Dezvoltare personală, lucru în echipă și competențe de comunicare, pe lista activităților

Publicat

Cel de-al doilea atelier „V.I.P. de ALBA”, desfășurat la Universitatea „1 Decembrie 1918” în cadrul proiectului „Voluntar Implicat și Pregătit” finanţat de Comisia Europeanǎ prin ANPCDEFP prin programul “Tineret în acţiune”, s-a încheiat weekendul trecut. Echipa de proiect a fost formată din tineri liceeni, studenţi şi absolvenţi de studii universitare, voluntari ai Centrului Județean de Voluntariat și ai Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Scopul acestui proiect a fost de a creşte nivelul de orientare pe piaţa voluntariatului, de a dezvolta educaţia nonformală şi voluntariatul în comunitate şi de a contribui la dezvoltarea socio-profesionalǎ a tinerilor.

Urmând motto-ul proiectului, „Există două modalităţi de a împrăştia lumina: să fii lumânarea sau oglinda care o reflectă.” lectorul Ioan E. Buta, asistat de un membru al echipei, Maria Magdalena Leah au încercat să le insufle tinerilor prezenţi la atelier dragostea pentru voluntariat ca fiind cea mai eficace metodă de a schimba în mod pozitiv societatea din care fac parte. În acelaşi timp, prin diferite metode de educaţie nonformală, i-au ajutat să îşi descopere anumite abilităţi ascunse şi procedeele eficiente prin care îşi pot dezvolta acele abilităţi.

Atelierul a fost împărţit în mai multe sesiuni, fiecare sesiune axată pe o anumită temă, cu scopul de a dezvolta abilităţile necesare unui individ pentru a se descurca în societatea din care face parte. Sesiunile au fost următoarele: activităţi de cunoaştere şi apartenenţa la grup, descrierea programului „Tineret în Acţiune”, competenţe şi abilităţi de comunicare, dezvoltarea încrederii în sine şi în ceilalţi, lucrul în echipă, dezvoltare personală şi autocunoaştere.

„Mi-a plăcut tare mult că am luat parte la acest atelier, a fost bine organizat, trebuie să-i felicit pe toţi cei care s-au implicat şi a fost sincer o experienţă utilă pentru mine ca persoană. Am învăţat multe lucruri noi,atât despre voluntariatul din judeţul nostru cât şi despre metode noi de dezvoltare personală. Sugerez tuturor tinerilor să se implice în activităţi de voluntariat pentru că vor avea o mare satisfacţie, chiar dacă nu este financiară, este mai mult de atât”, a spus Andrei Precupescu.

„Atelierul a fost foarte creativ şi m-a pus la încercare ,ajutându-mă să mă cunosc mai bine şi întărindu-mi ideea de a fi voluntar”, declarat Ana Bora.

„Înainte de acest atelier nu eram lămurită în privinţa voluntariatului, dar prin acest curs am reuşit să îmi dau seama ce înseamnă voluntariatul , m-a făcut să realizez că voluntariatul este cea mai bună metodă de a mă dezvoltă personal şi profesional”, este de părere Anastasia Iacșa.

Proiectul „Voluntari Implicat şi Pregătit” este iniţiat de Centrul Judeţean de Voluntariat Alba, împreunǎ cu partenerii: Asociaţia Alumni UAB, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: vip-alba.ro | Al doilea atelier „V.I.P. de ALBA”, la UAB: Dezvoltare personală, lucru în echipă și competențe de comunicare, pe lista activităților

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax