Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ALARMĂ FALSĂ în Munţii Cugirului. Tânăr muşcat de urs, căutat în zadar de echipaje Salvamont şi un elicopter SMURD

Publicat

smurd

smurd salvamont elicopter interventie Mobilizare de forţe în Munţii Cugirului, duminică după-amiază, în urma unui apel la 112 prin care o persoană anunţa că un urs a atacat un om. Echipaje Salvamont din Alba şi Hunedoara, jandarmi şi pădurari, dar şi un elicopter SMURD au ajuns în zona indicată, însă nu au găsit vreo persoană rănită, ajungând la concluzia că apelul de ajutor fusese fals.

Din precizările reprezentanţilor Salvamont Alba, zona indicată a fost o stână de pe Vârful Steaua din Munţii Cugirului (Orăştiei), la graniţa dintre judeţele Alba şi Hunedoara. Apelul a fost primit în jurul orei 13.00, duminică, iar persoana respectivă anunţa că prietenul său, un tânăr de 22 de ani a fost muşcat de un urs. Ulterior, forţele de intervenţie nu au mai putut lua legătura cu apelantul.

Au ajuns în zonă şi au căutat timp de aproximativ două ore. Au găsit doar turişti cu ATV-uri care au relatat că nu au vreun detaliu despre un asemenea incident. Zona a fost şi survolată de către echipajul de pe elicopterul SMURD şi nu au găsit omul care ar fi fost atacat de urs.

La acţiune au participat atât jandarmi, salvamontişti şi pădurari din Hunedoara, cât şi echipa Salvamont Alba.

Din relatările forţelor de intervenţie, apelul ar fi fost făcut de pe o cartelă prepay, iar ulterior numărul respectiv de telefon nu mai era conectat la reţea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax