Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ALBA CULINARIA la Universitatea Alba Iulia. „Festin” de preparate din România, Polonia, Turcia, Palestina, India și Iordania

Publicat

IMG_3625 Vineri, de la ora 17.00, la cantina Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-a desfășurat “Alba Culinaria”, un eveniment în cadrul căruia studenţii români şi cei străini au pregătit şi prezentat preparate tradiţionale specifice zonelor din care provin.

Mesele au fost umplute cu felurite mâncăruri specifice ţărilor din care provin studenții veniți cu bursă Erasmus la Alba Iulia. Preparatele au fost prezentate după reţete din Polonia, Turcia, Palestina, India, Iordania, dar şi tradiţionale româneşti.  Evenimentul „Alba Culinaria” este unul extracurricular, cultural şi de socializare între studenții români și cei străini.

Fiind un eveniment dedicat studenților internaționali, acesta a debutat cu un video despre România, cu un spectacol de dans oferit de trupa „Dor Teiușan” și cu un recital de colinde susținut de studenții care au ajutat la organizarea Festivalului Intercultural al Tinerilor.

Dintre bunătățile din care au putut gusta toți cei care au luat parte la eveniment amintim sarmale românești cu mămăliguță, iahnie cu fasole tot cu specific românesc, supă de linte din Turcia, pui picant din Polonia.

Seara s-a încheiat cu o petrecere studențească și multă voie bună.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax