Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Alba Iulia Music & Film. Garda Romană, concert Valahia și spectacol cu foc oferit de trupa Crispus, în prima zi a evenimentului

Publicat

YouTube video

A doua ediție a Alba Iulia Music & Film Festival a debutat joi seara de la ora 19.00, printre personaje istorice, flăcări și efecte pirotehnice, într-o festivitate de deschidere spectaculoasă realizată de Garda Romană Apulum, formația Valahia și trupa Crispus. Sute de albaiulieni și turiști s-au adunat în Piața Cetății din Alba Iulia pentru a lua parte la unul dinte cele mai așteptate evenimente din această toamnă.

Startul festivalului de muzică și film din Cetatea Alba Carolina a fost dat de către personaje din istoria orașului și Garda Romană de la Apulum, trupa care ne-a delectat în fiecare vineri cu spectacole excepționale. Ca de obicei, membrii Gărzii au reconstituit secvențe lupte daco-romane, în echipamentul specific al epocii. Și pentru că tot este deschiderea unui festival de film, protagoniștii au pregătit o scenetă specială. Timp de aproximativ 30 de minute, au fost „închiși” în „televizorul” lui Tudor Roșu, care a urmărit mai multe războaie și documentare despre daci și romani.

După show-ul oferit de Garda Romană de la Apulum, spectacolul s-a mutat pe scenă, unde orchestra „Valahia”, formată în exclusivitate din artiști care utilizează instrumente de suflat, au interpretat teme de pe coloanele sonore ale unor filme celebre. Albaiulienii au putut asculta muzică din filme celebre precum „Stăpânul Inelelor”, „Fantoma de la Operă” sau „Mihai Viteazul”.

Spectacolul a continuat apoi cu trupa Crispus, din Sibiu specialiști în acrobații cu focul și efecte pirotehnice. Timp de aproximativ 15 minute albaiulienii și cei prezenți în Piața Cetății au avut parte de un adevărat show pirotehnic. Spectacolul lor, numit „Arta Focului” The Art of Fire, a combinat elemente acrobatice și jonglerii cu efecte speciale unice în România: „Pot spune că nu jonglăm doar cu focul. Nu suntem fachiri sau circari, ci ne place să ne jucăm cu focul și ducem focul înspre artă. De altfel, noi nici nu folosim doar focul – includem în spectacol și efecte pirotehnice, pe care alții în România nu le au”, spune Rareș Helici, reprezentantul Crispus.

La finalul spectacolului primarul Mircea Hava alături de regizorul, Tudor Giurgiu, au urcat pe scenă pentru a deschide într-o manieră mai oficială evenimentul și pentru a le prezenta spectatorilor programul întregului eveniment.

„Mă bucur că suntem la cea de-a doua ediție, mă bucur că dumneavoastră sunteți aici pentru că tot ceea ce s-a făcut și se face în Alba Iulia este pentru dumneavoastră ca să veniți să vă simțiți umpic mai bine. Eu mă bucur că în seara asta cei care iubesc atât de mult televizorul au venit aici în Piața Cetății și au ce să vadă. Asta am construit împreună pentru dumneavoastră și sunt sigur că și mâine și poimâine veți veni aici pentru că evenimele sunt deosebite.” a declarat primarul Mircea Hava.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax