Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Alba Iulia – oraș erou al Revoluției din Decembrie 1989”: Depuneri de coroane și slujbă religioasă la 23 de ani de la Revoluție

Publicat

Astăzi, 21 decembrie, are loc comemorarea a 23 de ani de la Revoluţia din 1989, eveniment în care Alba Iulia a avut un rol major, recunoscut şi de Parlamentul României, prin conferirea titlului de “Oraş – Erou al Revoluţiei din Decembrie 1989”.

Evenimentul organizat de către asociaţiile de revoluţionari, în parteneriat cu oficialităţile locale, iar Instituţia Prefectului – Judeţul Alba participă la aniversarea celui mai important moment al istoriei recente a românilor.

Ceremonia a început în faţa Instituţiei Prefectului, la ora 11.00, cu o slujbă religioasă, urmată de depunerea de coroane la troiţa din apropierea clădirii prefecturii. La ora 11.30, participanţii la eveniment s-au  deplasat în Cetate, la Monumentul Eroilor Revoluţiei, unde, la ora 11.45, a fost programată cea de-a doua depunere de coroane.

La troița din fața Instituției Prefectului Alba au depus coroane, prefectul Flaviu Cozuc, președintele CJ Alba Ion Dumitrel, vicepreședinții CJ Alba, Florin Roman și Alin Cucui, Sorin Bumb, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Jandarmeria Alba, Primăria Alba Iulia, revoluționarul Mihai Babițchi, Mihaela Mih Dehelean, IPJ Alba dar și alți reprezentanți ai asociațiilor de revoluționari din județ.

“Ne-am implicat în organizarea aniversării Revoluţiei din decembrie 1989, alături de asociaţiile de revoluţionari, pentru că momentul istoric pe care îl punem în centrul acestui eveniment este unul extrem de important. Nu vorbim doar de importanţa lui istorică, ci de simbolurile revoluţiei de acum 23 de ani care stau la baza democraţiei româneşti, o consolidează şi o perpetuează. Cred că noi, cei care trăim vremurile de după 1989, avem datoria să onorăm memoria celor care au murit pentru noi şi datorită cărora trăim în libertate. Îi invit pe această cale pe toţi cetăţenii care vor dori să participe la cinstirea memoriei eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, să vină alături de noi, în cadrul evenimentului care va loc vineri, între orele 11:00 şi 12:00”, a precizat prefectul judeţului Alba, Flaviu Cozuc.

Vă prezentăm o galerie foto de la evenimentele de astăzi:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. savu

    marți, 18.12.2012 at 14:53

    sa va fie rusine !!!…v-ati vandut sufletul ,pt o indemnizatie lunara si nu stiu ce alte drepturi !, ia faceti astazi pe revolutionarii, doar e democratie !! sunteti vinovatii morali ai starii de saracie si decadenta a poporului !, dar ce va pasa voua ?, ceausescu a fost mult peste voi cu toate pacatele lui !! ce a-ti realizat = nu educatie, nu spitale , nu locuri de munca , nu justitie, nu tu viitor ….sunteti jalnici!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax