Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia, premiul I la concursul „Orașe durabile”, pentru punerea în valoare a zonei interioare a Cetății

Publicat

În această săptămână a avut loc la Ambasada Franței la București festivitatea de decernare a premiilor pentru concursul de proiecte „Orașe durabile”. Alba Iulia a câștigat premiul I la categoria „valorificarea construcțiilor și reabilitarea patrimoniului”, prezentând un dosar despre proiectul cu reabilitarea zonei interioare a Cetății.

La această categorie a concursului a fost competiția cea mai mare și Alba Iulia s-a plasat înaintea unor orașe precum Craiova sau Cluj-Napoca.

Viceprimarul Gabriel Pleșa a reprezentat municipiul Alba Iulia și a primit o diplomă + un trofeu din partea Ambasadorului Michèle Ramis, precum și din partea companiei Holcim. Premiul va consta de asemenea într-o vizită de studiu în Franța, în cadrul căreia reprezentanții municipiului Alba Iulia vor vizita situri cu exemple de bune practici din domeniul valorizării și reabilitării patrimoniului.

Juriul își justifică alegerea proiectului nostru prin aceea că s-a reușit punerea în valoare a tuturor atuu-rilor Cetății prin amenajarea de spații urbane. Se apreciază de asemenea faptul că proiectul se încadrează într-o strategie de ansamblu de peste 15 ani, care a vizat numeroase proiecte urbane și patrimoniale, schimbând fața orașului prin regenerare.

Punctajul obținut (46 de puncte) este mai mare decât punctajele maxime obținute de proiectele de la celelalte trei categorii. Ambasada Franței în România, în parteneriat cu Business France și Camera franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER) a lansat prima ediție a concursului „Orașul durabil”, deschis tuturor comunităților – județe, municipii, orașe, comune – care premiază inițiativele inovatoare din domeniul dezvoltării sustenabile.

Pentru această primă ediție a concursului, Ambasada Franței în România și partenerii au invitat toate autoritățile locale din România să trimită proiectele deja finalizate sau în curs de finalizare, care ilustrează un pas important în dezvoltarea durabilă a comunității lor. Proiectele câștigătoare vor fi selectate de un juriu format din experți independenți și vor câștiga o excursie de studiu într-o comunitate de referință parteneră din Franța pentru a vedea alte exemple inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea durabilă a comunităților.

Acest concurs își propune să pună în valoare inițiativele pozitive ale colectivităților locale din România și să le recompenseze pe cele mai implicate în dezvoltarea durabilă și în lupta împotriva schimbărilor climatice pentru acțiunile lor în domeniile cheie care se circumscriu „orașului durabil”:

1) apă, canalizare și gestionarea deșeurilor;

2) mobilitate urbană;

3) eficiență energetică;

4) valorificarea construcțiilor și reabilitarea patrimoniului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ilie

    vineri, 18.05.2018 at 15:48

    Albaiulienii fac naveta sa munceasca in Sebes dar macar avem Cetatea. C*C*M-AȘ in șanturile lor !!!! Când va saturati de ei ?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax