Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia, premiul I la concursul „Orașe durabile”, pentru punerea în valoare a zonei interioare a Cetății

Publicat


În această săptămână a avut loc la Ambasada Franței la București festivitatea de decernare a premiilor pentru concursul de proiecte „Orașe durabile”. Alba Iulia a câștigat premiul I la categoria „valorificarea construcțiilor și reabilitarea patrimoniului”, prezentând un dosar despre proiectul cu reabilitarea zonei interioare a Cetății.

La această categorie a concursului a fost competiția cea mai mare și Alba Iulia s-a plasat înaintea unor orașe precum Craiova sau Cluj-Napoca.

Viceprimarul Gabriel Pleșa a reprezentat municipiul Alba Iulia și a primit o diplomă + un trofeu din partea Ambasadorului Michèle Ramis, precum și din partea companiei Holcim. Premiul va consta de asemenea într-o vizită de studiu în Franța, în cadrul căreia reprezentanții municipiului Alba Iulia vor vizita situri cu exemple de bune practici din domeniul valorizării și reabilitării patrimoniului.

Juriul își justifică alegerea proiectului nostru prin aceea că s-a reușit punerea în valoare a tuturor atuu-rilor Cetății prin amenajarea de spații urbane. Se apreciază de asemenea faptul că proiectul se încadrează într-o strategie de ansamblu de peste 15 ani, care a vizat numeroase proiecte urbane și patrimoniale, schimbând fața orașului prin regenerare.

Punctajul obținut (46 de puncte) este mai mare decât punctajele maxime obținute de proiectele de la celelalte trei categorii. Ambasada Franței în România, în parteneriat cu Business France și Camera franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER) a lansat prima ediție a concursului „Orașul durabil”, deschis tuturor comunităților – județe, municipii, orașe, comune – care premiază inițiativele inovatoare din domeniul dezvoltării sustenabile.

Pentru această primă ediție a concursului, Ambasada Franței în România și partenerii au invitat toate autoritățile locale din România să trimită proiectele deja finalizate sau în curs de finalizare, care ilustrează un pas important în dezvoltarea durabilă a comunității lor. Proiectele câștigătoare vor fi selectate de un juriu format din experți independenți și vor câștiga o excursie de studiu într-o comunitate de referință parteneră din Franța pentru a vedea alte exemple inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea durabilă a comunităților.

Acest concurs își propune să pună în valoare inițiativele pozitive ale colectivităților locale din România și să le recompenseze pe cele mai implicate în dezvoltarea durabilă și în lupta împotriva schimbărilor climatice pentru acțiunile lor în domeniile cheie care se circumscriu „orașului durabil”:

1) apă, canalizare și gestionarea deșeurilor;

2) mobilitate urbană;

3) eficiență energetică;

4) valorificarea construcțiilor și reabilitarea patrimoniului.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ilie

    vineri, 18.05.2018 la 15:48

    Albaiulienii fac naveta sa munceasca in Sebes dar macar avem Cetatea. C*C*M-AȘ in șanturile lor !!!! Când va saturati de ei ?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

SÂMBĂTĂ: Racla cu moaștele Sfintei Maria Magdalena, adusă la Alba Iulia, cu prilejul sărbătorii Sfinților Mărturisitori Ardeleni

Publicat

moaste, catedrala pelerini

În data de 21 octombrie, Biserica Ortodoxă face pomenirea de peste an a Sfinților Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie și a Sfântului Mucenic Oprea, a Sfinților Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel, cunoscuți ca Sfinții Mărturisitori Ardeleni. Cu acest prilej, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei va fi îmbrăcată în haină de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ANUNȚ: Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud angajează îngrijitor curățenie. Condiții de participare

Publicat

locuri de munca 1

Grădinița cu Program Prelungit nr.2 Aiud organizează concurs în baza HG 286/2011 și HG 1027/2014, la sediul Grădiniței cu Program Prelungit nr.2 din str. Unirii, nr.10, Jud. Alba în data de 07.11.2019, ora 13,00 proba practică și în data de 12.11.2019 ora 13, interviul, pentru ocuparea postului contractual vacant de îngrijitor curățenie, în cadrul Grădiniței […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Florin Roman, deputat PNL de Alba: Parlamentul a adoptat o lege pentru extinderea cimitirului din Alba Iulia

Publicat

Florin Roman

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a transmis că Parlamentul a adoptat marți un proiect de lege pentru modificarea legii privind cimitirele, crematoriile și serviciile funerare, care scoate practic extinderea cimitirelor existente din circuitul anevoios al autorizării. „La solicitarea viceprimarului cu atribuții de primar, Paul Voicu, în calitate de deputat PNL, am inițiat un proiect […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 33.000 de doze de vaccin antigripal, în acest sezon, pentru județul Alba. Când ajung primele doze la medicii de familie

Publicat

vaccin gripa

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba primește, de la Ministerul Sănătății, în acest sezon, în patru tranșe, 33.030 de doze de vaccin împotriva gripei, care vor ajunge, în mare parte, la medicii de familie pentru imunizarea populației, dar și în spitale pentru personalul medical.  La mijlocul lunii septembrie în județul Alba a ajuns prima tranșă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate