Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Alba sub lumini de Oscar” 2015: Povestea vinurilor de Jidvei, în imagini. Premiile pentru cele mai bune fotografii de produs

Publicat

Jidvei-1-Catalin-Emerich Vinurile şi podogoriile judeţului Alba au devenit „vedete” în faţa aparatelor de fotografiat ale celor aproape 100 de pasionaţi de arte vizuale înscrişi la Festivalul „Alba sub lumini de Oscar”. Concurenţii înscrişi la festival au fost provocaţi să „spună” prin imagini povestea vinurilor de Jidvei, un brand cu care Alba şi Transilvania se mândreşte. În final, cele mai bune fotografii de produs au fost premiate, joi seara, cu câte un week-end la castelul Jidvei, unde câştigătorii vor putea petrece în stil nobiliar şi vor avea cadrul propice pentru a realiza fotografii inspirate. Compania Jidvei va oferi sâmbătă şi premiile pentru fotografie. în valoare totală de 4.500 de Euro.

Pasionaţii de fotografie înscrişi la Festivalul „Alba sub lumini de Oscar” au avut parte de o nouă provocare, fiind nevoiţi să îşi folosească toată imaginaţia şi creativitatea pentru a „spune” prin imagini povestea vinurilor de Jidvei. Astfel fiecare cursant a primit un produs din gama Jidvei pe care a trebuit să îl fotografieze în misteriosul castel de la Cetatea de Baltă sau în natură, în podgoriile din zona Târnavelor. Fie că a fost o sticlă de vin spumant, o sticlă de vin alb sec sau demisec sau vinarsul specific de Jidvei, toate aceste produse au devenit „vedete” în faţa aparatelor de fotografiat, fiind realizate sute de fotografii.

În final, reprezentanţii companiei Jidvei au jurizat toate aceste fotografii şi pe cele mai bune au decis să le premieze, oferind fotografilor posibilitatea de a petrece un week-end în stil nobiliar la Castelul Jidvei de la Cetatea de Baltă. Cele două premii speciale oferite de companiei înseamnă un week-end la Castelul Jidvei pentru fotograful câştigător, care poate aduce cu el un alt prieten fotograf, ambii putând fi însoţiţi de partenerul sau partenera de viaţă. Tot un week-end la castel a fost oferit şi pentru fotograful clasat pe locul doi.

foto premiere „Compania Jidvei susţine de foarte mult timp arta şi cultura, considerând că este cea mai importantă investiţie pentru a păstra curat sufletul unui popor. Şi să nu uităm că producerea vinului este o artă, iar de această dată arta vinului s-a îmbinat perfect cu arta fotografică în cadrul Festivalului „Alba sub lumini de Oscar”. Ne bucurăm că produsele de Jidvei au devenit „vedete” în faţa aparatelor de fotografiat ale celor aproape 100 de pasionaţi de arte vizuale şi suntem încântaţi de fotografiile realizate. Vă spunem că unele sunt adevărate opere de artă şi pot fi integrate perfect în campaniile de imagine ale companiei”, a spus Cristian Fuga, manager de vânzări al companiei Jidvei.

Câştigătorii fotografiei de produs au fost desemnaţi următorii: Cătălin Emerich – locul 1, Alessia Marinescu – locul 2 şi Darius Duriga – locul 3.

Fotografiile câştigătoare au fost alese de preşedintele companiei Jidvei, Claudiu Necşulescu şi directorul de vânzări al companiei, Cristian Fuga.

Jidvei-2-Alessia Marinescu „Cred că Jidvei merită mulţumirile noastre atât pentru implicarea în susţinerea Festivalului “Alba sub lumini de Oscar”, cât mai ales pentru primirea minunată pe care ne-a făcut-o la castelul de la Cetatea de Baltă şi în podgorii. Mulţumim pentru o zi minunată pentru fotografie şi film, pentru primirea ireproşabilă, din toate punctele de vedere, pentru atmosfera incomparabilă, dar şi pentru degustarea celor mai bune vinuri. Am reuşit să facem fotografii într-un castel inchis publicului larg, în podgorii şi am plecat de acolo cu amintirile frumos împachetate într-un ungher de suflet”, a spus câştigătorul concursului pentru fotografia de produs, Cătălin Emerich.

Despre „Alba sub lumini de Oscar” – ediţia 2015

Festivalul „Alba sub lumini de Oscar” a debutat, luni, la Alba Iulia, urmând ca oraşul să se transforme timp de o săptămână într-o capitală românească a artelor vizuale moderne. Aproape 100 de pasionaţi de fotografie şi film din întreaga ţară „vor lua cu asalt” Alba Iulia şi judeţul Alba în încercarea de a descoperi prin obiectivul aparatului de fotografiat sau al camerei de filmat cele mai frumoase şi misterioase atracţii turistice din zonă. Chiar dacă este poate cel mai tânăr festival de gen din România, „Alba sub lumini de Oscar” este evenimentul cel mai promiţător care adună de la un an la altul tot mai mulţi participanţi. „Alba sub lumini de Oscar” este festivalul din România cu cele mai mari premii oferite participanţilor, valoare lor fiind de 6.500 de euro.

Jidvei-3-Darius-Duriga Festivalul „Alba sub lumini de Oscar” cuprinde în acest an două secţiuni: FOTOGRAFIE şi FILM, iar în program sunt incluse cursuri teoretice şi practice gratuite pentru pasionaţii artelor vizuale, expoziţii şi proiecţii de film. Ediţia din 2015 cuprinde două elemente importante de artă vizuală – o expoziţie de pictură semnată Daniel Prapone din Germania şi proiecţii de film din seria „În premieră”, semnate de Carmen Avram. În acest an organizatorii au fost nevoiţi să suplimenteze numărul de locuri anunţate iniţial, datorită solicitărilor numeroase venite din partea pasionaţilor de fotografie şi film. Astfel participă aproape 100 de pasionaţi ai artelor vizuale din întreaga ţară, din localităţi precum Alba Iulia, Bucureşti, Iaşi, Sibiu, Cluj-Napoca sau Năvodari.

Secţiunea FOTOGRAFIE a festivalului cuprinde cursuri teoretice şi practice susţinute de lectori recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional pe subiectele: fotografia arhitecturală – Marek Czarencki, fotografia de peisaj – Mihai Moiceanu, fotografia documentară – Cătălin Săvulescu, fotografie low light – Nicolae Cosniceru, lumina în fotografie – Cătălin Rudolf. Cursurile practice vor avea loc în Alba Iulia şi Jidvei. Fiecare concurent va participa cu fotografiile realizate la un concurs la care vor fi acordate trei premii în valoare de 2.000 de euro, 1.500 de euro şi 1.000 de euro.

Secţiunea FILM cuprinde cursuri teoretice şi practice pe subiecte precum producţie de documentare, regie, sunet, iluminare, editare, iar lectori vor fi Thomas Diseth, Roxana Ardelean, Iulian Ioniţă, Cătălin Rudolf, Marius Moga (senior). Producţia finală trebuie să fie un scurtmetraj cu o durată de 1 – 5 minute despre atracţii turistice din Alba Iulia şi judeţul Alba. Premiul cel mare acordat la categoria „Film” este de 2.000 de euro, iar producţia câştigătoare va fi desemnată după o analiză profesionistă realizată de lectorilor care susţin în acest an cursurile de film.

„Alba sub lumini de Oscar” aduce în 2015 nume mari din domeniul fotografiei precum Marek Czarnecki, unul dintre cei mai apreciaţi artişti fotografi la nivel mondial şi multiplu câştigător al „British Professional Photography Awards” (premiu care este echivalentul Oscarului pentru fotografie). O altă prezenţă valoroasă este Thomas Diseth deţinătorul unui premiu Emmy pentru un film documentar realizat cu Disney Channel. „Alba sub lumini de Oscar” este organizat de Asociaţia „Produs în Alba” şi Asociaţia Visual Art şi se desfăşoară în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Sponsorul ediţiei din acest an este compania Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România.

Alte detalii despre Alba sub lumini de Oscar” 2015 puteţi afla AICI şi AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax