Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Albaiulienii se pot adăposti de căldura de afară la cele patru puncte ajutor ale Crucii Roşii. Vezi unde sunt amplasate corturile

Publicat

Joi, de la ora 10.00, voluntarii Crucii Roşii şi-au început activitatea de ajutorare a albaiulienilor pe timpul codului galben de caniculă. Astfel că în zona Casei de Cultură a Studenţilor, a Casei Judeţene de Pensii, în Ampoi 3 lângă alimentara Dacia şi în capătul Bulevardului Transilvaniei spre Cinematograful Dacia veţi găsi corturile Crucii Roşii, de dimineaţa si până la ora 18.00. La cele patru puncte de prim ajutor, în special persoanele în vârstă, care se simt rău şi doresc să se adăpostească soarele dogoritor îşi vor putea lua tensiunea şi glicemia şi vor putea bea apă.

Ca urmare a atenţionărilor meteorologice cod galben de vreme caniculară, din data de 8 şi 9 august, Crucea Roşie Română Filiala Alba în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Primăria Municipiului Alba Iulia a organizat amplasarea de corturi de prim ajutor în oraş.

Acţiunea se va desfăşura în decursul celor două zile în intervalul orar 10.00-18.00. Permanenţa la corturi va fi asigurată de către voluntarii Crucii Rosii Filiala Alba şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Alba, asigurându-se servicii de prim ajutor, de măsurare a tensiunii arteriale, glicemiei si colesterolului precum si distribuire de apă potabilă.

Apa potabilă este asigurată de Primăria Municipiului Alba Iulia. Reprezentanții Crucei Roșii recomandă cetățenilor ca în aceste zile caniculare să evite expunerea îndelungată la soare şi să folosească mijloace de protecţie (pălării, umbrele, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale şi culori deschise), să crească consumul de lichide la 2 – 4 l/zi şi să urmeze o alimentaţie săracă în grăsimi, să evite excesul de cafea şi băuturi alcoolice, să evite eforturile fizice susţinute în perioada zilei în care temperaturile ating valorile maxime.

Persoanele vârstnice cu afecţiuni cardiace şi respiratorii să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării acestora în condiţii de temperaturi ridicate.

Voluntarii Crucii Roşii Filiala Alba vor mai măsura tensiunea arterială, glicemia si colesterolul şi vor acorda servicii de prim ajutor în fiecare zi de marţi, miercuri, joi, vineri si duminica în pieţele agro-alimentare din Alba Iulia, Teiuș, Sebeș, Aiud, Ighiu, Blaj si Cugir pe tot parcursul verii.

Foto: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax