Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Albaiulienii vor putea să își facă GRĂDINI în șanțul Cetății Alba Carolina. Abonament pentru cultivarea de legume și flori

Publicat

Albaiulienii vor putea cultiva legume, plante aromatice și flori, pe bază de contract sau abonament anual, pe terenuri amenajate în șanțul Cetății Alba Carolina.

Potrivit viceprimarului Emil Popescu, în zona de pe latura de nord, aflată în plin proces de reconversie urbanistică, se dorește amenajarea unor grădini urbane, care să păstreze vie activitatea de grădinărit care s-a desfășurat pe aceste suprafețe în ultimii 30 de ani. 

În zona grădinilor urbane urmează să fie amenajat un izvor suprateran, cu bazine de colectare și cișmea din beton hidrofugat, dar și spații pentru odihnă.

Accesul se va face de pe strada Gemina, pe o alee din piatră naturală, dar și din zona de est, pe o alee înierbată, pe sistem geogrilă. Tot în zonă urmează să fie plantată o zonă cu plante aromatice (lavandă).

„Pentru a păstra vie activitatea de grădinărit care s-a desfășurat pe aceste suprafețe de teren în ultimii 30 de ani, se dorește amenajarea, în interiorul zonei dedicate proiectului, a unor spații pentru agricultură urbană pentru care albaiulienii să poată avea un contract sau abonament anual cu primăria, și unde să-și poată amenaja și planta o grădină proprie, cu flori și plante, conform trendului de grădină urbană care s-a răspândit peste tot în lume”, a explicat viceprimarul Emil Popescu.

Reamintim faptul că șanțul exterior al Cetății Alba Carolina, pe latura de nord, se află în plin proces de reconversie urbanistică și peisagistică. Potrivit viceprimarului Emil Popescu, lucrările sunt în grafic, iar termenul de finalizare va fi luna decembrie a acestui an. 

Proiectul de reconversie funcțională presupune realizarea de noi spații urbane destinate activităților de recreere prin amenajarea unui parc situat în șanțul perimetral al Laturii de Nord a Cetății Alba Carolina pe o suprafată ce însumează peste două hectare, contribuind astfel la creșterea atractivității Cetății, înfrumusețarea și regenerararea mediului urban.

Zona va beneficia de alei înierbate, alei din piatră naturală, piste de biciclete, locuri de joacă și mobilier urban, dar și de zone verzi, spații publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. dolfi

    miercuri, 21.07.2021 at 15:00

    ce frumos, noua nomenclatura are grija de vechea nomenclatura, vechii activisti, militieni si securiști care mai domiciliaza acuma prin blocurile alea de pe strada Gemina!
    Să aibă si bătrâneți liniștite, daca au avut o viață de huzur!
    Zic sa le dati voie sa crească și găini, cateva capre și de ce nu, niște porci!

    Prea bun, prea ca la țară!

  2. Bianca

    miercuri, 21.07.2021 at 18:44

    Foarte bine spus!… era de asteptat!…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax