Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ALEA Green Fashion Show 2014. Cele mai trendy costumații „eco”, pe podium la Alba Mall. Vezi CÂȘTIGĂTORII

Publicat

Culoare, muzică, emoții și energie verde. Sunt punctele principale a evenimentului care s-a desfășurat joi după amiază pe scena celui mai mare centru comercial din Alba Iulia. Este vorba despre ALEA Green Fashion Show, parada modei cu costumații realizate 100% din materiale „ECO”, care a ajuns în acest an la cea de-a cincea ediţie. Sute de tineri de la liceele din judeţul Alba s-au întrecut în creaţii care mai de care mai interesante, în confruntarea pentru marile premii.

Marii câștigători ai ediției 2014 sunt echipele Teen Fun Spirit, 3R Fans, Fashion Time și Aqua Magic, care au câștigat câte o eco excursie.

De asemenea, au fost acordate premii pentru creație vestimentară și prezență scenică.

 

La categoria premii grupuri, câștigătorii au fost:

Cel mai convingător mesaj eco – Aqua Magic. Tinerii din Blaj au abordat o idee de interes mondial în acest moment și anume protejarea apei. Costumele lor, în special prin nuanțele de verde și albastru, ne-au purtat în lumea minunată din adâncurile oceanelor.

 

 

Cel mai bun spectacol – Teen Fun Spirit. Elevii de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir au adus pe scenă grația și eleganța balerinelor. Fetele au reușit să impresioneze juriul prin creațiile lor, realizate în decurs de câteva luni, prin detalii, culoare și coregrafie.

 

 

 

 

Cea mai bună colecție – Fashion Time și 3R Fans. Echipa Fashion Time a adus pe scena de la Alba Mall cinci costume impresionante. Alba, albastru și negru au fost culorile de care aceștia s-au folosit în încercarea de a transmite publicului și juriului ideea lor și anume lupta dintre bine și rău.

 

 

 

3R Fans a venit anul acesta cu foarte mulți susținători, dar și cu un spectacol realizat cu multă muncă. Fetele s-au transformat pentru câteva minute în legende ale desenelor animate și ale filmului. Am putut să admirăm personaje precum Lebăda Neagră sau Cruela de Ville. Rochiile, coregrafia și eleganța participantelor le-au făcut și anul aceasta câștigătoare.

La ediția de anul acesta au mai fost acordate 5 premii individuale pentru spectacol, următoarelor concurente: Daiana Mihaela David (Divas de Danse), Alexandra Dobre (3R Fans), Andreea Jurj (3R Fans), Delia Mureșan (Emeralds) și Maria Bocșa (Low Gravity).

Câștigătorii acestor premii vor avea șansa să lucreze cu un fotograf profesionist, Romulus Oprișcan, care le va realiza câte o ședință foto.

Alte 5 premii au fost acordate pentru design vestimentar. Câștigătorii la această categorie au fost:

– premiul I – costumul nr. 6 (Teen Fun Spirit), costumul nr. 5 (Fashion Time), costumul nr. 5 (3R Fans) și costumul nr. 3 (3R Fans)

– premiul II – costumul nr. 4 (Emeralds)

Aceștia vor primi invitații la evenimente specifice designului vestimentar, de unde se vor putea învăța și se vor putea inspira pe viitor.

De asemenea, 15 premii individuale vor fi acordate pentru cele mai bune costume, alese în urma unui vot online pe pagina de Facebook a ALEA Green Fashion Show. 

Cel mai tare spectacol de modă neconvențională din România s-a terminat cu un concert de hip hop, susţinut de trupa CTC, adică DOC, Vlad Dobrescu și DJ Grigo. Aceștia au cântat mai bine de 30 de minute, spre bucuria fanilor, iar la sfârșit s-au fotografiat și au dat autografe celor care au venit special să-i vadă.

Anul acesta, pe scena ALEA Green Fashion Show au urcat 24 de echipe din Alba Iulia, Cîmpeni, Abrud, Cugir, Ocna Mureș, Baia de Arieș, Aiud, Blaj, Sebeș și Zlatna. Fiecare a încercat să aducă o idee originală, prin care să impresioneze și să primească aprecierea și votul juriului format din Ioana Bogățan, directorul Teatrului de Păpuși Alba, Anda Bulbucan, reprezentant Alba Mall, Viorica Boitor, artist plastic și specialist în design vestimentar la Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba, Nicolaie Tudor, specialist în domeniul artei vestimentare, Laura Orian, artist și Codruța Lodroman, reprezentat al Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Costumele au fost expuse în cadrul unei parade prezentate de Andreea Mezei și Dan Lungu, desfăşurată la Alba Mall.

Proiectul „ ECool” vizează sensibilizarea elevilor și a cadrelor didactice față de mediul înconjurător, implicarea lor într-o activitate care presupune lucrul în echipă și stimularea creativității.

Campania îmbracă forma unui concurs care se desfășoară între grupuri formate din elevi de liceu care au realizat costume din materiale reciclabile/reciclate. Fiecare grup înscris a refolosit într-un mod inedit deșeuri din mediul înconjurător, transformându-le în îmbrăcăminte.

Campania „E Cool!” este organizată de Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA), împreună cu Consiliul Județean Alba și având ca parteneri  și Inspectoratul Școlar al Județului Alba.

ANIMAJ – Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna

Au ales o reprezentație prin care personajele din desene animate sunt aduse pe scenă pentru a ne aduce aminte de minunatele momente din copilărie petrecute în această lume a fanteziei și a basmului.

FASHION COUTURE – Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir

Cei de la echipa Fashion Couture de la Colegiul Tehnic „I.D Lăzărescu” Cugir au prezentat prin creațiile lor tema disco.

Datina Fashion – Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna

Echipa de la Datina Fashion au avut următoarea descriere: „Nu contează din ce material a fost creat, câtă muncă, dragoste și pasiune ai pus în ceea ce ai realizat, ci contează să nu uităm că veșnicia s-a născut la sat”.

The Royal Family – Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna

Fashion Time – Colegiul Național „David Prodan” Cugir

Regina Gheții, Curcubeului, Îngerașul și Îngerul negru, Regina Nopții și Apărătoarea Răului au hotărât să arate ideile lor pentru costume.

Rainbow – Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna

Grupul ,,Rainbow” a fost format din 5 participante. Fiecare dintre aceste fete și-a creat singură rochia, din materiale reciclabile, în totalitate.

ECO DIAMONDS – Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș

Royal Fashion Art – Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud

„Elegant, sofisticat, nobil, aristocratic, REGAL. Prin elemente ecologice, colecția <Royal Fashion Art> prezintă simplitatea îmbinării ecologiei cu regalitatea. Materialele folosite dovedesc că eleganța absolută se poate obține și prin ecologie”, au precizat cei de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud

Retrospectiva ’20 – Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Simion Ștefan” Alba Iulia

Ținutele acestei echipe au fost originale, confecționate din diferite materiale reciclabile, abordând un stil inspirat din anii 20.

EPOC – Liceul cu Program Sportiv Sebeș

Echipa EPOC a prezentat 4 epoci diferite. Bazele care au stat la confecționarea vestimentației lor au fost materialele care pocnesc.

Ecool Albacul – Liceul Tehnologic „Țara Moților” Albac

,,ECool Albacul”, din inima Munților Apuseni, ne-au purtat în lumea poveștilor.

Life ECO – Grup Școlar „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș

Teen Fun Spirit – Colegiul Național „David Prodan” Cugir

Echipa a adus pe scenă o parte din eleganța și grația balerinelor, purtându-ne într-o lume a dansului și a culorilor. Rochiile, realizate din materiale eco, au fost atent lucrate, fiecare fiind specială în felul ei.

Ballerines de l’epoque – Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș

„Ecologia protejează natura, natura ne redă frumusețea, iar la baza frumuseții stă arta, care definește reprezentația noastră!”, spun cei din Ocna Mureș

Emeralds. Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș

Echipa Emeralds a confecționat 5 costume ecologice, fiecare cu specificul și materialul ei.

Low Gravity – Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș

În câțiva pași de dans și o scurtă defilare, aceștia au dorit să ne ducă cu gândul la minunăția universului.

InternationalFolcloricShow – Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia

Aqua Magic – Colegiul Național „I.M. Klein” Blaj

Fetele de la „Aqua Magic” au pus în evidență frumusețile oceanului. Fetele au creat niște costume care trimit prin culoare, formă sau textură și materialele folosite la lumea oceanelor.

We talk about … ECO – Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș

Echipă de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș a avut un mesaj ECO simplu și cu foarte mare efect: „Hrănește-ți optimismul, gândind și iubind în stil ECO”.

Black and White – Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș

Echipa „Black and White” din Baia de Arieș a prezentat o gamă de rochii confecționate de membrii echipei, care au încântat a privirile pe diferite stiluri de dans.

Divas de danse – Liceul „Horea Cloșca și Crișan” Abrud

Fetele de la Abrud au pregătit o surpriză, transformându-se în „Divas de danse” (Divele care dansează). Începând de la balet, urmat de salsa, vals, contemporan, tango și arabic, fetele au prezentat creaţiile lor pentru a fi pe placul spectatorilor, dar mai ales pe placul juriului.

Color Mixt – Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia

Cei din trupa „Color Mixt” au făcut un spectacol pe cinste, cu zâne și personaje din desene animate. Vestimentațiile lor au fost confecționate din hârtie-plasă pentru buchete de flori și alte materiale reciclabile.

Vrăjitorul din Oz – Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

Elevii colegiului militar consideră că, având puțină imaginație și multă dăruire, pot face adevărate “minuni”.

3R Fans Colegiul Național „Avram Iancu” Cîmpeni

Anul acesta, elevii de la CNAI Cîmpeni au adus pe scena Green Fashion Show o combinație dramatică și spectaculoasă de culori și materiale ecologice, înfățișând o revoluție a celebrelor personaje din filme și desene animate.

Energogrup – Colegiul Tehnic Aiud

Grupul ENEROGRUP a prezentat câteva creații specatculoase. Materialele folosite au fost nenumărate, iar mottoul lor a fost „Noi economisim energia!!!”

FOTO: Roxana CAZACU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. raptor

    vineri, 25.04.2014 at 15:09

    toate bune si frumoase… nu m-am lamurit insa care sunt materialele acelea „ECO”!!!?????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax