Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Alegeri interne în PDL. Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă şi-au prezentat proiectele şi la Alba Iulia

Publicat

Aproximativ 400  de membri ai organizaţiei PDL Alba au fost prezenţi, miercuri seară, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, la întâlnirea în cadrul căruia Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă şi-au prezentat proiectele pentru candidatura la preşedinţia României. Alături ce aceştia, la masa oficială, au fost prezenţi primarul Mircea Hava şi preşedintele Condiliului Judeţean, Ion Dumitrel.

Cei doi candidaţi democrat-liberali, înscrişi în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2014 au ajuns, miercuri, la Alba Iulia pentru a-şi prezenta proiectele.

Gheorghe Falcă a prezentat în faţa membrilor PDL Alba proiectul “Societate vie – proiect 2020″. Acesta a precizat că îşi propune să se aplece asupra valorilor tradiţionale, precum familia, patrie şi să militeze pentru unificarea dreptei.

„Eu sunt interesat să avem o societate vie, unde oamenii să zâmbească. Sunt interesat să atingem altcumva parametrul dintre cetăţean şi stat. Nu puteam intra în bătăliile politice aşa cum am ieşit din ele din 2012.”

Primarul oraşului Arad a precizat că proiectului lui se bazează pe patru repere: „cetăţeanul, „ familia”, „patria ca un sumar al comunităţilor locale” şi „Europa”.

Acesta a vorbit şi despre unificarea partidelor de dreapta.

„Noi suntem obligaţi să gândim un proiect de dreapta pentru România. Un proiect de dreapta nu poate să nu fie în legătură directă cu aceste valori. Vreau să discutăm despre libertăţile oamenilor, de libertăţile de iniţiativă, despre familie. De aceea cele patru repere ale „Societăţi vii” sunt total diferite de ceea ce auzim la alţi politicieni.” a mai precizat Gheorghe Falcă.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, a vorbit şi el despre unificarea partidelor de dreapta dar şi despre felul în care vede el România după anul 2014, asta în cazul în care alegerile vor fi câştigate de un candidat PDL.

„Cred că după 2014 trebuie să continuăm direcţii precum independenţa justiţiei, reforma statului, reforma constituţională, relaţii cu partenerii euro-atlantici. S-a vorbit mult de toate aceste lucruri, va trebui să le ducem până la capăt pentru că în acest moment sunt oprite.” a declarat Cătălin Predoiu.

În ceea ce priveşte unificarea, acesta a declarat că este  pentru producerea ei  dar pentru o unificare făcută cu sinceritate.

„Sunt pentru unificare dar una care să fie pe baza aceloraşi proiecte, valori şi făcută cu sinceritate. Sunt pentru unificare care să garanteze partidului că va fi în continuare liber şi democrat şi capabil să-şi recreeze viitorul.” a precizat Predoiu.

Membri partidului PDL Alba, nu s-au arătat foarte încântaţi de idea unificării partidelor de dreapta argumentând că au fost şi sunt dispuşi dar după ce au creat ARD-ul au scăzut 10 procente.

Cei peste 8.000 de membri ai PDL Alba vor vota unui dintre cei doi candidaţi, sâmbătă 9 noiembrie. Vezi AICI unde vor fi amplasate secţiile de vot.

Până în mometul de faţă Cătălin Predoiu a câștigat alegerile interne din PDL în Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj), pentru nominalizarea ca și candidat al partidului la alegerile prezidențiale. La nivel de regiune, Cătălin Predoiu a câștigat cu 77,31% din voturi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: SÂMBĂTĂ: Pedeliștii din Ardeal, chemați la urne pentru a-și desemna candidatul la prezidențialele din 2014. Delegați ai BPN, la secțiile din Alba | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax