Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alegeri tensionate la Baroul de avocaţi Alba. Olga Jidveian s-a retras din cursa pentru şefia organizaţiei. Ioan Rus este noul decan

Publicat

Baroul de avocaţi Alba are o nouă conducere. Mandatul de decan al avocatei Doina Scutea s-a terminat, iar în cursa pentru şefia instituţiei au fost alţi patru avocaţi din Alba. Este vorba despre Daniel Morar, Ioan Rus, Olga Jidveian şi Victor Bleahu, care şi-au depus dosarele pentru alegerile din 3 februarie.

La şedinţa Baroului au participat 197 de avocaţi, dintre cei 275 de membri activi. A fost cea mai mare prezenţă din ultimii ani la adunările de acest gen. O parte dintre avocaţii prezenţi în sală au confirmat că bătălia pentru funcţia de decan al Baroului s-a dat între Ioan Rus şi Daniel Morar, favoriţi între colegi pentru ocuparea acestui post.

Funcţia de decan al Baroului de Avocaţi Alba a fost câştigată de Ioan Rus.

După alegerea avocaţilor din prezidiul şedinţei, au fost prezentate platformele. Candidaţii au fost aleşi prin vot secret. Şedinţa de alegeri a fost condusă de cel mai vârstnic avocat prezent.

UPDATE: Avocata Carmencita Savu, decanul de vârstă, a preluat prezidiul şedinţei. Până la ora 17.45, singurele discuţii în contradictoriu au fost pe marginea regulamentului de vot. Deşi regulamentul iniţial interzicea a accesul candidaţilor la numărarea votului, s-a decis ca prezenţa acestora să fie până la urmă permisă.  Voturile vor fi  numărate în amfiteatrul în care are loc votul.

Au fost aleşi 15 membri ai comisiei de alegeri. Urmează votul pentru alegerea decanului, celor 10 consilieri, cenzorilor, comisiei de disciplină şi delegaţilor la congres.

UPDATE, Ora 19.00: A început procedura de vot care va mai dura aproximativ o oră. Primele rezultate vor fi aflate abia în jurul orei 22.00. Avocata Olga Jidveian şi-a retras candidatura pentru funcţia de decan al Baroului şi îl susţine pe Ioan Rus. Aceasta a motivat că e mai bine să se retragă pentru a lăsa un om cu experienţă la conducerea Baroului, dar că va rămâne un factor de echilibru în consiliu.

Comisia electorală este formată din cinci membri: Alexandra Beleiu, Iulia Giurgiu, Petru Moisa, Petru Sima şi Bogdan Tomuleţiu.

UPDATE, Ora 23.20: Noul decan al Baroului de Avocaţi Alba este Ioan Rus. Acesta a obţinut 117 voturi. Ceilalţi candidaţi, respectiv Daniel Morar şi  Victor Bleahu au obţinut 96, respectiv 9 voturi.

Tot în data de 3 februarie au fost alegerile şi componenţa Consiliului Baroului. Funcţia de prodecan al organizaţiei a fost ocupată anterior de avocatul Mircea Mireştean. La rândul ei, Olga Jidveian a ocupat acest post în perioada 2004-2008. Daniel Morar este membru în Consiliul Baroului Alba, în timp ce Ioan Rus este unul dintre avocaţii cu experienţă din Alba Iulia. Fost prefect de Alba şi senator, Rus s-a numărat printre favoriţii la funcţia de decan al Baroului Alba. Termenul final pentru depunerea dosarelor a fost 13 ianuarie.

Vă prezentăm lista celor care au candidat pentru funcţiile din cadrul Baroului de Avocaţi Alba:

Candidaţi pentru funcţia de DECAN
1. BLEAHU IOAN VICTOR
2. JIDVEIAN OLGA
3. MORAR DANIEL
4. RUS IOAN
Candidaţi pentru funcţia de CONSILIER
1. BĂCILĂ-BUESCU GEANINA
2. BACO DOINA
3. BANDOL CRISTIAN
4. BERINDEI CORNEL
5. BLEAHU VICTOR IOAN
6. BOER MARIUS ARMAND
7. BOLCA MARIA RODICA
8. BOZGA RUXANDRA
9. CĂLUGĂR ADNANA-MINODORA
10. COJAN CONSTANTIN
11. COSTINAŞ MARIUS-ADRIAN
12. CULCEA ALEXANDRA-DELIA
13. DANIEL DIANA-AUGUSTA
14. DRĂGOIU HOREA-VIRGIL
15. HÂRCEAGĂ OCTAVIAN
16. JIDVEIAN OLGA
17. JURJ LILIANA-MARIANA
18. LAZĂR IOAN
19. MANCAŞ ELENA-FIRA
20. MATEIU LILIANA
21. MOCAN ANGELICA
22. NISTEA GELU-AURELIAN
23. POPA MARIA
24. POPESCU EMIL
25. RĂU-COTUNA MĂLINA
26. RUS IOAN
27. SCUTEA DOINA
28. SIMION MARCEL
29. STROIE SIMONA
30. TOMŞIŢ DANA-VERONICA
Candidaţi pentru funcţia de CENZOR
1. GORDIŢĂ IOAN
2. NARIŢA VIRGIL
3. SAVU MIHAELA
4. STANCIU SEBASTIAN
Candidaţi pentru COMISIA DE DISCIPLINĂ
1. BACO MIHAI
2. DANIEL DIANA AUGUSTA
3. NISTEA GELU AURELIAN
4. CÂMPEAN VALENTIN
5. FENEŞER CODRUŢA
Candidaţi pentru DELEGAŢI LA CONGRES
1. BOER MARIUS ARMAND
2. HÂRCEAGĂ OCTAVIAN
3. JIDVEIAN OLGA
4. MORAR DANIEL
5. SCUTEA DOINA

Şedinţa se desfăşoară la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Amfiteatrul A9, începând cu ora 14.00.

Foto: Cătălin Crăciun

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. fanel

    vineri, 03.02.2012 at 20:36

    Doamne ajuta-l pe domnul RUS , UN OM DE ONESTITATE RARA , un avocat deosebit si de un bun simt mai rar unui avocat . MERITAAAA ACEASTA FUNCTIE.

  2. boris

    sâmbătă, 04.02.2012 at 06:48

    Da onest………..si-a luat stagiari numai copii sau soti de JUDECATORI SAU PROCURORI,niciun gand……….
    In locul lui Morar care [****] si si-a si angajat actuala nevasta ca secretata la CAAV , speram ca RUs sa n-o angajeze pe Gela ca secretara si la Barou ,e suficient la el la cabinet.
    In rest poate reuseste sa razbata printre toate neamurile ,pilele,vecinele lui Scutea angajate la Barou.

  3. dobra olar

    duminică, 05.02.2012 at 14:08

    Dupa ce si-a supus o mare parte din judecatorii de la Tribunalul Alba prin ****** si amenintari, acuma Rus isi supune si avocatii, care se opuneau Gelei si proceselor de la clientii pedelisti racolate de d-neei. Ma intreb ce coloana si ce independenta au acesti avocati daca pana si in fata Doinei Scutea isi plecau ochii, asa cum se plang?! Carne de tun pentru ***** Rus. Si-i va supune pe toti, in genunchi vor fi si procesele cele mai predictibile vor fi solutionate mai pe dos decat a solutionat cel mai nedrept tribunal din tara.
    Tinta lui Rus este sa isi subjuge si Curtea de Apel. Sa bage frica-n toti. Le are cu bagatu fricii. A gatat cu judecatorii si acuma, ca solutiile sa ii fie lui predictibile, isi supune si avocatii. Slabe scule-ati fost daca v-ati lasat amagiti de Rus.

  4. pedeleul jubileaza ca rus candideaza

    duminică, 05.02.2012 at 14:37

    Merita sa initiezi o miscare de genul Pietii Universitatii si numai pentru inlaturarea lui Rus. Culmea este ca fara sa aiba abilitati, are smecherii motesti, ca se catara pe climatul Pietii Universitatii, convertindu-si-l siesi in momentul in care este clar ca este mai impotriva oamenilor ca el decat impotriva celor ca Basescu. N-am auzit strigand Jos Rus dar sunt sigura ca de n-ar avea ce sa aleaga cei din Piata l-ar rejecta pe unul ca Rus mai degraba decat pe Basescu si ar ramane fara. Rus este la fel ca Iliescu, chiar mai putin reformist decat Nastase. Va alcatui o clica de mediocritati de mai mare dragul. Le va promova si ne vom lovi de ele mult timp de acuma incolo. Cu mediocritatile a castigat, mediocritatile au constituit majoritatea celor 117 si cu mediocritati o sa fie chemat judetul Alba sa faca fata unor cerinte in care nici macar profesionismul nu este suficient. Ca manager este catastrofal. Imagine. Atata. Imagine!!! Ce sa-i spui in fata cand lui ii place numai prin dos?! Apropo de elicopter. Ce s-a intamplat cu Presecan ca a fost in fata lui Rus? Stiti? Nu? Si taceti, nu? Asa veti tacea de acuma incolo ingaimand blestemele bunicii cand veti pierde procesele cele mai banale, cand veti vedea judecatorii facandu-se mici mici mici si pe voi insiva de o lasitate si de o incompetenta de nerecunoscut. Si buda era infundata la PSD. Mergeau doamnele cu flori si tineau udul pana acasa iar barbatii, pesedisti devotati, isi stropeau bombeurile si isi pistruiau cu galben mansetele de la pantalonii de vara, ou de rata.

  5. ale

    luni, 06.02.2012 at 18:34

    invidiosilor!

  6. Ioana

    miercuri, 08.02.2012 at 18:13

    Madam…..Daniel Diana la Comisia pentru Disciplina…. *******, ******** din Alba. Nu stie sa dea factura si chitanta pentru banii primiti pentru prestatiile jalnice..E amnezica la asta….Iaca s-a pus paznic, lupul la oi….. HAhahahaha…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax