Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Alina Fleaca a câştigat concursul de interpretare vocală „folclor” din prima zi a Festivalului Naţional Studenţesc „Serbările Unirii”

Publicat

Aproximativ 300 de spectatori au asistat la prima zi a Festivalului Naţional Studenţesc „Serbările Unirii”, ediţia a XXI-a, eveniment ce a avut loc la Casa de cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Marți seara, prezentatorul festivalului a fost  comicul clujan Rabă. Alina Fleaca fost fericita câştigătoare a marelui premiu de interpretare vocală „folclor”. Spectatorii prezenţi au fost martori şi la o interpretare a maestrului Dumitru Fărcaş.

Nouă interpreţi de muzică populară din Alba, Cluj, Braşov şi Sibiu au urcat pe scena Casei de Cultură a Studenţilor pentru a impresiona cu vocea lor publicul prezent şi juriul. Fiecare interpret a avut de cântat, cât mai bine, două melodii (una fără acompaniament instrumentaăl, iar cealaltă cu orchestră),  pentru „a da pe spate” juriul format din Dumitru Buzoianu, Vasile Repede şi Claudiu Racz (cunoscut sub numele de „Rabă”).

Celebru pentru bancurile sale şi scenetele umoristice alături de Rozi, Rabă a electrizat publicul prin bancurile care au stârnit hohote de râs, minute în şir. După melodiile fredonate de cei nouă interpreţi, Rabă a susţinut o scena umoristică numită „Năcazul”, alături de Viorel Roman, interpretare apreciată de cei peste 200 de spectatori prezenți.

După acest moment, pe scenă a intrat Dumitru Busuioc care a înmânat premiile concurenţilor. Alina Fleacă (Sibiu) a câştigat concursul, aceasta fiind urmată de Mădălina Stănişor (Braşov) şi Florin Covaciu (Alba Iulia). Singura menţione a fost câştigată de Ioana Font (Cluj), în timp ce Simona Niculeasă (Alba Iulia), Florin Goţa (Sibiu), Maria Axintoaiei (Bucureşti), Florin Ioan Filip (Braşov) şi Florin Ardelean (Cluj) au primit doar diplome de participare.

Ansamblul folcloric „Mărţişorul” din Cluj Napoca a dansat şi a cântat în faţa spectatorilor prezenţi timp de aproximativ 20 de minute, după care a urcat pe scenă Dumitru Fărcaş, care după fiecare melodie  a fost aplaudat minute în șir de public.

Miercuri, 28 noiembrie, va avea loc a doua zi a festivalului, vor urca pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, spectatorii vor admira un spectacol de teatru pregătit de trupa Skepsis din Alba Iulia, trei momente de dans unor trupe din Petroşani, Sibiu şi Cluj-Napoca. Invitatul special al zilei va fi Cristian Gog, câştigătorul ediţiei a II-a a concursului „Românii au talent” , care vor fi martori la posibilitatea imposibilului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate