Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Altex amendat în prag de ”Black Friday” pentru practici comerciale incorecte. Ce au descoperit inspectorii OPC

Publicat

altex

Firma Altex a fost amendată cu 50.000 de lei pentru practici comerciale incorecte și de asemenea a fost propusă suspendarea activității până la încetarea practicii incorecte. 

Sancțiunea a venit în perioada în care toate firmele de profil se pregătesc de Black Friday, iar pe site sunt afișate mai multe reduceri.

Citește și ANPC: Comandamentul Special Black Friday a amendat 11 mari site-uri care promovau „reduceri speciale”. Nereguli constatate

Aici pot fi văzute toate neregulile descoperite de ANPC.

Sub coordonarea Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, din cadrull Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) împreună cu Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov s-a desfășurat, în ultimele zile o verificare a mediului online, în ceea ce privește modul în care se derulează perioada cunoscută de marele public drept ”Black Friday” – un vârf al promoțiilor anuale.

Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus).

Echipele de control ANPC au depistat peste 1000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site.

Reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că ei nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e.

Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 50.000 lei și a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

ANPC va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de ”reducere de preț” neconformă.

De asemenea, ANPC va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale.

ANPC îi sfătuiește pe consumatori să manifeste atenție sporită atunci când doresc să achiziționeze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislația în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici și îi asigură pe cetățeni că supraveghează, la rândul său, permanent piața pentru a preîntâmpina sau sancționa astfel de cazuri.

sursă foto: ANPC

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. s0

    miercuri, 10.11.2021 at 09:47

    BLACK FRAIERDAY loveste din nou….nimic nou ! Cei care detin magazinele stiu ca romanii cauta moka-ngeala, asa ca asta se va intampla mereu, deci cum zicea o vorba „Mama Fraierilor e Mereu Gravida”

  2. Elena

    miercuri, 10.11.2021 at 10:04

    Din pacate asa fac toti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax